Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Unde trăiesc cei mai mulţi câini maidanezi din lume ?

Unde trăiesc cei mai mulţi câini maidanezi din lume ?

Unde trăiesc cei mai mulţi câini maidanezi din lume ?
Publicat: 10.11.2014
Problema câinilor maidanezi nu este deloc una specifică oraşelor româneşti. Nici pe departe. Există ţări în care într-un singur oraş trăiesc mai mulţi câini ai străzii decât în toate oraşele din România la un loc.
 
Ţara cu cei mai mulţi câini maidanezi din lume este fără îndoială India. Conform studiilor arheologice, pe aceste meleaguri trăiesc de mai bien de 5.000 de ani neîntrerupt câini vagabonzi în toate aşezările umane. O parte din câinii hoinari de aici sunt corcituri între diverse rase. Cu toate acestea, India este singura ţară din lume care are rasa sa proprie de maidanezi, este vorba de Câinele Paria din India.
 
Numărul maidanezilor din India a explodat direct proporţional cu numărul oamenilor din această ţară, India fiind a doua ţară ca populaţie umană din lume după China, iar experţii susţin că dacă se menţine acest trend de creştere, India va depăşi China în viitorul apropiat. În aceste condiţii de populaţie excedentă umană, cantitatea de gunoaie a crescut foarte mult, acestea constituind cea mai importantă sursă de hrană a maidanezilor.
 
Pe lângă acest aspect, în India există foarte multe cadavre şi carcase de animale care zac fără să fie incinerate sau îngropate, iar câinii hoinari au astfel hrană la discreţie, fapt care le-a favorizat înmulţirea fără precedent. Acestor aspecte li se adaugă faptul că foarte mulţi indieni nu-şi ţin câinii de rasă legaţi sau închişi, iar animalele zburdă în voie şi se pot împerechea oricând cu câinii maidanezi. Cum căţeii rezultaţi sunt corcituri, proprietarii nu-i pot vinde şi nici păstra şi atunci se decid să-i abandoneze pe străzi.
 
Nimeni nu a reuşit să estimeze cu precizie numărul câinilor hoinari din India, dar autorităţile estimează că sunt câteva sute de milioane. Numai în oraşul Mumbai, primăria crede că există circa 5 milioane de câini maidanezi. În aceste condiţii, nu este de mirare că India este ţara unde se înregistrează cele mai multe cazuri de muşcături de câini turbaţi. Circa 35.000 de oameni mor annual în India după ce sunt muşcaţi de câini maidanezi turbaţi.
 
Cu toate acestea, autorităţile indiene au emis în anul 2001 o lege care interzice atât uciderea câinilor maidanezi, cât şi hrănirea deliberată a acestor animale. Recent, în decursul acestui an, Departamentul de Poliţie din New Delhi a reuşit să drezeze câini maidanezi pentru a-i folosi în activităţi tipice poliţieneşti.
 
Cei mai mari duşmani ai câinilor maidanezi din India sunt leoparzii, care-i vânează oriunde îi prind. Cercetătorii indieni au descoperit cu surprindere că din cauza numărului excesiv de mare de maidanezi, mulţi leoparzi din apropierea oraşelor s-au specializat doar în uciderea şi consumul câinilor, lâsând astfel în pace alte animale domestice pe care le vânau anterior, precum capre, oi, porci, păsări.  
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase