Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cum au început oamenii să poarte peruci?

Cum au început oamenii să poarte peruci?

Cum au început oamenii să poarte peruci?
Publicat: 31.05.2015
Ştiaţi că mumiile egiptene de mai bine de 4000 de ani au fost găsite purtând peruci? Probabil că egiptenii le purtau destul de des.

În Grecia Antică perucile erau folosite şi de femei, dar şi de către bărbaţi. Se crede că perucile au fost inventate de către persani după care s-au răspândit şi în Asia. În Grecia Antică perucile erau folosite în teatru.

În Roma perucile au fost folosite de la începutul clădirii imperiului.

Femeile vroiau să fie la modă purtând peruci, iar cele mai bune erau aduse din Germania. Femeile aveau o varietate de culori, pentru fiecare articol vestimentar, iar neveasta lui Marcus Aurelius avea în posesie câteva sute. În secolul 16 perucile se purtau pentru a da impresia de păr natural, dar câteva sute de ani mai târziu au început să aibă un rol important în teatre.

Moda a luat fiinţă în Franţa, în anul 1624, când Louis al XIII-lea, care era chel, a început să poarte perucă şi toată lumea a început să-l copieze. Din Franţa, moda a început să se răspândească prin toată Europa.

În Anglia, Charles al II-lea a început să poarte o “peruke”, tot o perucă, dar mai mică, care şi ea la rândul ei a devenit populară. În zilele noastre perucile nu se mai folosesc decât în Anglia, de către Lorzi sau în Parlament, de către avocaţi sau judecători.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase