Home » Natură » O impresionantă cădere de apă s-a transformat într-o strălucitoare CASCADĂ de FOC. FOTO+VIDEO

O impresionantă cădere de apă s-a transformat într-o strălucitoare CASCADĂ de FOC. FOTO+VIDEO

Publicat: 28.02.2016
Parcul Naţional Yosemite din SUA este plin de minuni naturale, iar acum a apărut încă un fenomen incredibil. O cascadă se transformă aproape zilnic într-un strălucitor ”râu de lavă”.
În realitate, fenomenul este rezultatul unei iluzii optice, iar cascada de foc apare numai într-o anumită perioadă a zilei, şi anume aproximativ 10 minute în fiecare zi, la apusul soarelui.
 
Anual, cascada continuă să atragă mulţimile. Iar anul acesta, datorită ploilor abundente din Sierra Nevada, cascada arată deosebit de ”înfocată”. 
 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto
 
„De mai mult de 20 de ani fotografiez cascada de foc şi conduc workshop-uri aici în Yosemite … eu n-am mai văzut una mai spectaculoasă”, a declarat Michael Mariant, un fotograf din Morro Bay, California.
 
Pentru a putea surprinde acest spectacol miraculos, e nevoie de o combinaţie potrivită de condiţii meteorologice. Cascada Coada-calului curge de pe munte El Capitan, iar pentru a vedea cascada de foc trebuie să fie suficientă apă în urma zăpezilor şi ploilor abundente din Munţii Sierra.
 
Sursa foto:vjamesphoto/Instagram
 
Graţie unui sezon tumultos al El Niño, în munţii Sierra s-a adunat o cantitatea mare de zăpadă, care o dată ce se topeşte ajunge, în ultimă instanţă, pe muntele El Capitan şi de aici alimentează cascada. 
 
Datorită poziţiei soarelui din ultimele săptămâni ale lunii februarie, cerul senin şi lumina de la apus cade peste cascadă în unicul mod posibil de a da start întregului fenomen, care creează iluzia revărsării de lavă. 
 
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase