Home » Natură » Renumitul templu budist din Thailanda va rămâne fără tigri – FOTO

Renumitul templu budist din Thailanda va rămâne fără tigri – FOTO

Publicat: 13.06.2016
Specialiştii în protecţia faunei sălbatice din Thailanda au început strămutarea tigrilor din renumitul templu budist, situat în provincia Kanchanaburi.
Călugării budişti insistă asupra faptului că toate acuzaţiile aduse la adresa lor cu privire la comportamentul necorespunzător aplicat tigrilor sunt false. Timp de două zile, pe 30 şi 31 mai, de pe teritoriul templului au fost evacuaţi 20 de tigri, anunţă creatorul fondului Wildlife Friends Foundation Thailand, Edvin Vik, în mesajul său de pe Twitter.
 
Sursa foto: HEPTA
 
În jur de 2.000 de persoane, inclusiv medici veterinari, angajaţi ai Departamentului pentru protecţia faunei sălbatice World Customs Organization (WCO), precum şi reprezentanţi ai poliţiei regionale şi ai armatei, sunt implicate în strămutarea tigrilor.
 
Sursa foto: HEPTA
 
Iniţial călugării nu permiteau intrarea acestor persoane în templu, însă funcţionarii au obţinut un ordin judecătoresc prin care i-au obligat să se supună. Operaţiunea de strămutare a tigrilor va dura câteva zile, urmând ca tigrii să fie eliberaţi în junglă.
 
Strămutarea tigrilor din templu a devenit posibilă după un conflict de lungă durată între călugări şi cei de la protecţia animalelor, care acuzau călugării de aplicarea unor rele tratamente tigrilor şi de comerţ ilicit cu tigri pe piaţa neagră.
 
Scandalul a izbucnit pe la sfârşitul anului 2014, când s-a depistat că din templu au dispărut trei masculi. Localizarea acestora nu a fost posibilă, deoarece microcipurile implantate în corpurile lor au fost distruse. Angajaţii Departamentului pentru protecţia faunei sălbatice au primit mai multe sesizări de la turiştii care ar fi fost victimele unor atacuri ale animelelor.
 
Sursa foto: HEPTA
 
Călugării au fost avertizaţi să întreprindă măsuri, însă aceştia nu au făcut nimic. Până pe 30 mai, pe teritoriul templului erau 137 de tigri. Anterior, numărul acestora era de 147 de exemplare, dar, în lunile ianuarie şi februarie ale anului curent, autorităţile au confiscat de pe teritoriul templului zece feline.
 
Tigrii aduceau un venit substanţial templului, de aproximativ trei milioane de dolari. Banii proveneau din vânzările de bilete pentru turiştii care vizitau anual renumitul templu.
 
Sursa: Rador
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase