Home » Natură » Imaginile INCREDIBILE din timpul migrării balenelor cu cocoaşă-VIDEO

Imaginile INCREDIBILE din timpul migrării balenelor cu cocoaşă-VIDEO

Imaginile INCREDIBILE din timpul migrării balenelor cu cocoaşă-VIDEO
Publicat: 10.12.2016
Într-un videoclip este surprins momentul în care un grup de balene migrează spre apele calde din Australia pentru împerechere şi reproducere.

Balenele cu cocoaşă care anterior erau pe cale de dispariţie trăiesc in grupuri şi migrează în apele calde pe timpul iernii.  Balenele adult se hrănesc sau vânează pe timpul verii în regiunile polare, dar nu şi în timpul iernii, atunci balenele migrează, se reproduc  şi se hrănesc cu rezervere de grăsime din timpul verii.

Balenele migrează pe o distanţă de 9.656 de kilometri. Majoritatea balenelor cu cocoaşa din emisfera nordică migrează către Hawaii, iar populaţia din emisfera sudică migrează către Australia.

În apele calde femelele nasc pui, iar masculii se luptă pentru a capta atenţia acestora, deseori înotând pe lângâ acestea pentru a le proteja. De obicei, balenele cu cocoaşă înoată în grupuri de către trei (femela, mascul şi protectorul), dar în zonele de reproducere se află grupuri mari. Balenele cu cocoaşă pot fi văzute deseori propulsându-se deasupra apei, cu ajutorul  acestei mişcări balenele elimină paraziţii de pe piele.

Sursă: Naţional Geographic

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase