Home » Natură » Bestia din Stronsay, animalul bizar pe care experţii îl caută de peste 200 de ani

Bestia din Stronsay, animalul bizar pe care experţii îl caută de peste 200 de ani

Publicat: 30.12.2016
Bestia din Stronsay reprezintă o poveste interesantă despre un animal marin bizar, nemaiîntâlnit de experţi.

Există multe poveşti şi legende cu monştri marini care locuiesc în adâncurile apelor. De asemenea, mitologiile abundă de astfel de imagini. Să fie oare imaginaţia umană care să creeze ideea că astfel de monştri marini există cu adevărat, sau este invers: datorită existenţei acestor monştri s-au creat mitologiile?

Un astfel de caz care a rămas în suspensie este cel prezentat în acest articol. În Insulele Orkney, aparţinând de Stronsay, Scoţia a fost găsit un cadavru bizar în data de 25 septembrie 1808, după o noapte furtunoasă.

Animalul era mare, cu un corp care semăna a şarpe, cu gât lung şi trei perechi de picioare. După măsurători, aceasta avea 16,8 metri în lungime, dar o parte din coadă lipsea. Era lat de 1,2 metri şi avea o circumferinţă de 3,1 metri. Capul era similar cu cel al unei oi, şi avea ochii mai mari ca ai unei foci. Culoarea pielii era gri şi era aspră la atingere. Creatura avea 6 membre şi păr lung ce creştea de la umeri până pe coadă.

Un desen al monstrului din Stronsay. Sursa: Wikipedia

Neavând metode de păstrare a leşului, acesta a putrezit în scurt timp. În noiembrie 1808, informaţiile despre această creatură au ajuns la Natural Hisotry Society din Edinburg, dar aceştia nu au putut să identifice animalul. Au decis astfel să-l înregistreze ca pe o specie nouă. Anatomistul John Barclay l-a denumit Halsydrus pontoppidani.

Au existat şi voci care erau împotriva acestei descoperiri. Everard Home a spus că acesta poate fi un rechin pelerin. Acesta susţine că leşurile rechinilor pelerini pot avea forme bizare, precum cel descris de localnici. În 1849, profesorul John Goodsir ajunge la aceeaşi concluzie.

Indiferent de adevăr, acesta este un caz rămas nerezolvat. Poate fi un rechin în descopmunere, dar poate fi mai mult decât atât. Poate într-o altă zi, cu tehnologia într-o continuă evoluţie, vom cunoaşte mai bine adâncul mărilor.

Sursa: The Vintage News

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost descoperită cea mai convingătoare imagine cu monstrul din Loch Ness

Monstrul din Storr Lochs, cea mai ”uluitoare descoperire”. Reptila marină avea peste patru metri lungime

Monstrul din Gevaudan

Monstrul din lacul Evans a fost capturat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase