Home » Natură » Una dintre cele mai misterioase creaturi din lume a fost filmată

Una dintre cele mai misterioase creaturi din lume a fost filmată

Una dintre cele mai misterioase creaturi din lume a fost filmată
Publicat: 19.03.2017
În cadrul unui videoclip a fost surpinsă pisica marmorată, creatură care se află pe lista animalelor pe cale de dispariţie din China.

Deşi China este faimoasă pentru urşii panda, un nou videoclip prezintă o creatură la fel de frumoasă aflată pe lista animalelor pe cale de dispariţie, pisica marmorată, relatează National Geographic. 

Mai multe videoclipuri realizate în provincia Yunnan prezintă una dintre speciile de pisică marmorată din zonă. ,,Nu este singurul videoclip cu o pisică marmorată, dar este oricând un animal pe care îl urmărim cu interes,” spune Jim Sanderson, managerul programului din Texas, Global Wildlife Conservation. 

Experţii nu cunosc  multe detalii despre viaţa pisicilor marmorate. În urma unui singur studiu realizat pe o femelă din Thailanda, cercetătorii au reuşit să afle anumite detalii despre animal. În urma vizionării filmuleţelor, experţii au confirmat teoria care sugera că animalul îşi foloseşte coada stufoasă pentru a-şi păstra echilibrul atunci când se află în arbori.

Pisica marmorată îşi poate întoarce membrele în lateral pentru a fi mult mai agilă atunci când se află în arbori. Un astfel de comportament a mai fost observat doar la o altă specie de pisică din America de Sud care trăieşte în arbori. 

Deşi nu a putut fi observată hrana pe care o consumă pisica marmorată, experţii sugerează că unul dintre alimentele sale ar putea fi liliecii. 

Din cauza defrişărilor pentru plantarea arborilor de palmier, numărul pisicilor marmorate este în continuă scădere, conform Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase