Home » Natură » Insula Terranova din Canada a avut parte de un ”musafir” neaşteptat în perioada Paştelui. ”Este unul dintre cei mai mari pe care i-am văzut în zonă”

Insula Terranova din Canada a avut parte de un ”musafir” neaşteptat în perioada Paştelui. ”Este unul dintre cei mai mari pe care i-am văzut în zonă”

Publicat: 21.04.2017
În perioada Paştelui, insula Terranova din Canada a avut parte de o vizită neaşteptată. Un gheţar şi-a făcut apariţia în oraşul Ferryland.

Localnicii şi turiştii din zonă au avut parte de vizita neaşteptată a unui gheţar, informează Independent. Oraşul are o privelişte uimitoare asupra gheţarilor care se desprind din calota glaciară şi plutesc către insula Terranova, din primăvară până în luna septembrie. 

Aproximativ 600 de gheţari au plutit în nordul Oceanului Atlantic anul acesta, în comparaţie cu cei 687 de gheţari prezenţi pe parcursul anotimpurilor din trecut. Experţii consideră că schimbarea a avut loc din cauza încălzirii globale. 

Deşi majoritatea gheţarilor trec pe lângă coastă, noul ,,vizitator” din Ferryland s-a oprit pe ţărmul insulei, afirmă primarul Adrian Kavanagh. Imaginile cu gheţarul au început să fie publicate pe reţele de socializare. ,,Este unul dintre cei mai mari pe care i-am văzut în zonă”, afirmă Kavanagh. Localnicii se pregătesc pentru un număr mare de vizitatori care vor dori să fotografieze gheţarul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase