Home » Natură » Efectele dramatice ale schimbării climatice: furtunile vor deveni extrem de violente

Efectele dramatice ale schimbării climatice: furtunile vor deveni extrem de violente

Efectele dramatice ale schimbării climatice: furtunile vor deveni extrem de violente
Publicat: 01.12.2018
Furtunile puternice care pot duce la condiţii meteo extreme în Europa şi America de Nord, cu potenţialul de a cauza haos social şi economic, îşi pot spori intensitatea de trei ori până la sfârşitul secolului XXI, iar cauza principală este schimbarea climei.

Studiul condus de Matt Hawcroft, de la University of Exeter, a arătat noi informaţii detaliate cu privire la proiecţiile frecvenţei cicloanelor extratropicale, scrie Phys.

Cercetarea arată că dacă nu există o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, va apărea o creştere accentuată a furtunilor din Emisfera Nordică.

Studiul a fost publicat în jurnalul Environmental Research Letters pe 27 noiembrie.

„Este aşteptat ca extremele de precipitaţii să crească în intensitate şi frecvenţă într-un climat mai cald. În acest studiu, am atribuit aceste schimbări evenimentelor care duc la inundaţii masive. Informaţia cu privire la natura dinamică a schimbării este importantă pentru că furnizează dovezi clare asupra naturii şi impactului schimbărilor în precipitaţii care pot fi folosite, spre exemplu, în planificarea şi organizarea autorităţilor în cazuri de urgenţă”, a precizat Hawcroft.

În cadrul studiului, cercetătorii au anlizat comportamentul furtunilor actuale şi din viitor cu ajutorul modelării computerizate şi a tehnicilor de monitorizare a furtunii. Echipa a putut evalua schimbările în frecvenţa şi intensitatea acestor cicloane extratropicale cu o consecvenţă mai ridicată decât în cazul studiilor anterioare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Schimbările climatice vor deveni ireversibile, ca urmare a topirii permafrostului

Descoperire surprinzătoare: oceanele Terrei au absorbit mult mai multă căldură decât se credea anterior

VIDEO+GIF. NASA prezintă imagini fascinante din spaţiu cu ”pulsul vieţii” Pământului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase