Home » Natură » Venirea primei berze în Timiş, transmisă în direct pe Internet – VIDEO

Venirea primei berze în Timiş, transmisă în direct pe Internet – VIDEO

Venirea primei berze în Timiş, transmisă în direct pe Internet – VIDEO
Publicat: 23.03.2019
Aterizarea primei berze din acest an într-un cuib dintr-o localitate din judeţul Timiş a putut fi urmărită în direct pe Internet, cu ajutorul unei camere montate de un timişorean, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Camera video a fost montată, în urmă cu câţiva ani, chiar lângă un cuib de berze albe aflat pe un stâlp din localitatea Cărpiniş, din judeţul Timiş, de Cristian Ilea, un timişorean pasionat de viaţa animalelor sălbatice, scrie Mediafax.
 

Imaginile filmate lângă cuib au fost transmise în direct pe Internet, iar joi seara internauţii au putut urmări momentul în care prima barză din acest an a aterizat în cuibul din localitatea din judeţul Timiş.

„Prima barză din acest an a aterizat în cuibul monitorizat video din localitatea Cărpiniş. Deocamdată, nu ştim dacă este mascul sau femelă. Barza s-a şi aşezat în cuib, aceasta este perioada normală a anului în care se întorc în ţară berzele. Ca în fiecare an, interesul din partea internauţilor este foarte mare, sunt multe persoane care urmăresc viaţa acestor berze, au şi lăsat deja o mulţime de comentarii haioase. Berzele de la Cărpiniş au primit şi două nume, în anii trecuţi, Ela şi Cris. Sunt şanse ca barza care a aterizat ieri să fie aceeaşi ca cea din anii trecuţi pentru că, de regulă, berzele se întorc la cuiburile lor. De obicei, masculul vine primul”, a declarat Cristian Ilea.
 
Totodată, timişoreanul a montat o cameră video şi lângă un cuib de berze albe din localitatea Carani, judeţul Timiş. O altă cameră a fost instalată lângă o hrănitoare de păsări din localitatea Sânnicolau Român, aflată lângă Oradea, iar alta lângă un cuib artificial, în Câmpia de Vest, fiind monitorizat un şoim dunărean.
 
Cristian Ilea este fondatorul primei „grădini zoologice” virtuale din România cu animale sălbatice în libertate, realizată în cadrul unui proiect.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase