Home » Natură » Cum arată şi câte kilograme are cel mai mare câine din lume la ora actuală?

Cum arată şi câte kilograme are cel mai mare câine din lume la ora actuală?

Cum arată şi câte kilograme are cel mai mare câine din lume la ora actuală?
Publicat: 16.05.2020
Cel mai înalt câine din lume a fost Zeus (un Mare Danez sau Dog German), cu o înălţime de puţin peste un metru (1,117) Totuşi, cel mai înalt câine din lume care încă este în viaţă este Freddy, având aproape aceeaşi înălţime, anume 1,016 metri, potrivit Guinness World Records.

Oamenii aleg deseori rase de câini care reflectă personalitatea şi stilul lor, iar acest lucru duce la întrebarea: Care este cel mai mare câine din lume?. Aşadar, totul depinde despre ce anume vorbim: înălţime, lungime sau greutate. 

Cei mai înalţi câini 

Vorbind strict de înălţime, potrivit Guinness World Records (GWR), cel mai înalt câine ar fi Marele Danez. Această rasă elegantă şi suplă deţine recordul pentru cel mai înalt câine de peste două decenii, scrie How Stuff Works.

Cel mai înalt câine înregistrat vreodată în istoria GWR a fost Marele Danez numit Zeus, care a trăit în Statele Unite şi a murit în 2014.

Deţinătorul curent al recordului pentru cel înalt câine este un alt Mare Danez numit Freddy, care trăieşte în Essex, Marea Britanie. Atunci când a fost măsurat pentru Guinness World Records, în 2016, Freddy avea o înălţime de 1,016 metri. Totuşi, atunci când se ridică pe picioarele din spate (un mod de a măsura care nu este recunoscut de GWR), Freddy ajunge la peste 2,3 metri înălţime.

Freddy este un exemplu perfect pentru proverbul „nu judeca o carte după copertă”. Stăpâna sa, Claire Stoneman, a declarat că Freddy era „cel mai oropsit dintre toţi fraţii săi” atunci când era pui (Freddy poate fi văzut în fotografia de mai jos, în drepta stăpânei sale).

Cei mai lungi câini

Chiar dacă nu sunt cei mai drăguţi câini, atunci când vine vorba de lungime, Ogarii Irlandezi sunt greu de depăşit. Trei Ogari Irlandezi diferiţi au deţinut titlul de cel mai lung câine începând cu 2006. Cel mai recent a fost un dulău pe nume Farrell, care avea o lungime de 2,4 metri de la nas până în vârful cozii. 

Ceea ce este şi mai interesant, cel mai lung câine înregistrat vreodată de Guinness World Records a fost un Mastiff Englezesc cu o lungime incredibilă de 2,5 metri din vârful nasului până la vârful cozii. Având în vedere cât de grei pot fi câinii din această rasă, acel Mastiff Englezesc ar fi trebuit să cântărească pe măsură.

Cei mai mari câini

Un comunicat de presă al American Kennel Club (AKC) din 2014 a inclus o listă cu cele 15 cele mai mari rase de câini. Pe listă s-au regăsit, Mastifful Englezesc, Neopolitan mastiff şi bull mastiff. Un mascul mastiff are o înălţime de doar 76 de centimetri şi poate cântări între 72 şi 104 kilograme. În mod clar, aceştia nu sunt câini de ţinut în braţe. Sunt puternici şi greoi – crescuţi pentru lupte şi pentru a intimida. Totuşi, cei care îi cunosc şi îi cresc susţin că aceşti câini au cel mai plăcut, constant şi protector temperament. 

Rasa Mastiff nu are cei mai grei câini din lume. Saint-Bernard şi Terra Nova sunt câini puternici şi mari. Masculii Saint-Bernard pot cântări între 63 şi 81 de kilograme şi pot avea o înălţime de până la 76 de centimetri. Terra Nova cântăresc de obicei între 58 şi 68 kilograme şi pot ajunge la înălţimea de 71 de centimetri. 

Câinii acestor rase sunt giganţi dar blânzi – animale de companie puternice şi de încredere. Datorită puterii şi a blanei groase, amândouă rasele au fost folosite în mod tradiţional în operaţiuni de salvare: Saint-Bernard în zăpezile necruţătoare din Alpii Elveţieni, iar Terra Nova în apele reci ca gheaţa din Atlanticul de Nord. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

5 lucruri pe care noi le facem, dar care îi derutează pe câinii noştri

Un câine a supravieţuit o lună fără mâncare şi apă

Un câine pierdut a fost găsit la 800 de km de casă, după ce a traversat marea cu un vapor

Povestea sergentului Stubby, cel mai decorat câine de război din America

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase