Home » Sporturi » Germania Weltmeisterschaft -Planeta Fotbal

Germania Weltmeisterschaft -Planeta Fotbal

Publicat: 22.06.2006
Istoria unui ritual violent. Mai mult decat un simplu joc

Nu merg pana la a-l parafraza pe Malraux, afirmand ca fotbalul viitorului va fi virtual sau nu va fi deloc, insa impactul acestor clone virtuale ale disputelor de pe stadion a devenit unul semnificativ nu atat la nivel de amuzament personal, cu un cortegiu de inerente satisfactii de substituire, cat la scara businessului global, unde se anticipeaza ca, in 20 de ani, beneficiile din fotbalul "simulat" le vor depasi pe cele aduse de infruntarile ultimilor gladiatori cu tricouri.

Oricum, dupa ce fotbalul s-a democratizat sexual, organizandu-se deja cupe mondiale pentru reprezentative feminine (in America, Mia Hamm este mult mai faimoasa decat David Beckham), de ce nu s-ar intampla ceva similar si in spatiul alternativ, din moment ce fotbal se joaca deja pe PC, pe consola, pe computerul masinii sau pe mobil? Cat de departe sau, de fapt, de aproape e momentul in care, accesand vocal telefonul, ii voi putea spune lui Banel Nicolita sa schimbe banda cu Bostina sau cu Cristocea? Cat despre Olaroiu, el va fi condamnat la locul de munca, la Middlesbrough.

Romanul, Mondialul si… PC-ul Marcel Pomian, art director go4it

Gata, a inceput! De cand astept sa-i vad pe baieti la treaba. Uite, joaca si Munti, si Radoi, si Chivu, bineee, Piti, actionam cu trei varfuri, Mutu, Mazilu si Moldovan… Ii spargem pe yankei. Asa, da pe stanga si gooooollllll Radoiiiiii. Ce bine joaca astia, parca n-ar fi Romania. Bineee, Adiii… 2 la 0. Gata, i-am halit pe americani. Urmeaza Ghana. Inca trei puncte si pe urma suntem mai linistiti cu macaronarii. Poate ii batem, ca prea ne-au incaltat in ultimul timp.

Mamaaa, si cand te gandesti ca era sa stam acasa din cauza lui Nedved & compania sau, la baraj, sa ne scoata descultii aia de norvegieni iar. Naaa, nu se putea asa ceva, uite ce bine jucam. S-a facut 3-0 si americanii nu prea inteleg ce se intampla pe gazon. Altfel se vede mondialul din teren, nu, Nasule? Oare Puiu ce-o zice, saracul? Cred ca-i vine sa-si taie venele ca nu-i si el in Germania. Bravo, baieti, nu-i lasati sa respire! Ce daca-i 4-0?

Dati-le cate pot duce, ca America-i mare, are unde sa depoziteze… Hai ca s-a terminat! 4-0. Nu-i rau pentru un debut la Mondiale. Sa vezi maine presa. Ce-o sa-i mai ridice in slavi. Mde, au uitat de vremea cand se tragea in ei din toate pozitiile. Ca n-au valoare, ca nu mai sperie pe nimeni si alte prostii d-astea. Acum sa-i vad pe viteji pe unde scot camasa. I-auzi: Romaniaaa, Romaniaaa, ole, ole, oleeee…, hai in strada, frate, ca-i sarbatoare. tttttrrrrrr, tttrrrrr… mmm, ce naiba se aude? Ahhh, iar ceasul. 8 dimineata… Iar am adormit la calculator. La naiba cu FIFA 2006 asta. Si ce frumos am visat…
Se facea ca…

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase