Home » Știință » Au fost inventaţi roboţii care vor face spermatozoizii să se comporte mai activ. VIDEO

Au fost inventaţi roboţii care vor face spermatozoizii să se comporte mai activ. VIDEO

Au fost inventaţi roboţii care vor face spermatozoizii să se comporte mai activ. VIDEO
Publicat: 23.01.2016
O echipă de cerectători din Germania a dezvoltat roboţi minusculi, care pot face ca spermatozoizii să deveni mai activi, rezolvând prin asta una dintre cele mai mari cauze de infertilitate la bărbaţi.
Numiţi spermoboţi, aceaste motoraşe mici au spirale metalice miniaturale care înconjoară coada unui singur spermatozoid şi-l ajută să parcurgă distanţa până la ovul. Roboţii se alimentează cu ajutorul unui câmp magnetic controlat de oamenii de ştiinţă. După ce sperma a ajuns la ţinta şi se încorporează în ovul, carcasa de metal îşi inversează direcţia pentru a se detaşa. Până acum toate experimentele efectuate au fost cu sperma de taur.
 
„Rezultatele noastre indică faptul că microelicele filmate acoperite cu un material polimer sunt potrivite pentru această sarcină datorită comportamentului puternic, controlabil şi non-dăunător”, explică raportul cerectătorilor de la la Institutul pentru Nanoştiinţe Integrative la IFW Dresden.
 
„În ciuda faptului că există încă unele probleme în fertilizarea de succes cu ajutorul spermatozoizilor cu motor, noi credem că potenţialul acestei abordări faţă de reproducerea asistată poate fi deja pusă în perspectivă”,  citează raportul publicat în revista ştiinţifică Nano Letters.
 
Roboţii minusculi sunt de 50 de microni lungime, 5-8 microni în diametru şi sunt realizaţi din nanoparticule de fier şi titan de (1.000 microni pe milimetru).
 
De la Universitatea din Toronto, Eric Diller, care nu a fost implicat in cercetare, a declarat: „Acest tip de abordare hibridă ar putea duce la eficientizarea micro-sistemelor robotizate”.
 
Următoarele etape pentru echipă sunt să îmbunătăţiească metoda de control a direcţiei pe care o iau  spermoboţii, modernizarea construcţiei micromotoare şi de a investiga posibilele probleme cu sistemul imunitar al organismului. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase