Home » Știință » Un astronom american propune o nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor

Un astronom american propune o nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor

Un astronom american propune o nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor
Publicat: 18.06.2016
Ideea savantului american va putea fi transpusă în realitate, numai dacă va fi alocată o perioadă însemnată de timp.

David Kipping, astronom în cadrul Universităţii Columbia, propune o nouă metodă pentru identificarea civilizaţiilor extraterestre. Cercetătorul susţine că acestea pot fi descoperite folosind răspunsul la o întrebare cât se poate de banală: care este cea mai bună metodă prin care te-ai putea face remarcat în timp ce te afli în mijlocul unei mulţimi? Răspunsul e cât se poate de simplu: le atragi cumva atenţia celorlalţi exact în momentul în care ei şi-au îndreptat atenţia spre tine. 

Specialistul american spune că extratereştri ar putea ,,desena” în spaţiul cosmic, cu ajutorul unor lasere, figuri geometrice pe care oamenii le-ar putea detecta cu ajutorul unei metode cunoscute sub numele de fotometrie. Astronomii au descoperit până acum peste 2300 de planete, prin intermediul acestei tehnici folosite pentru a analiza lumina emisă de o stea, în timp ce aceasta este blocată parţial de umbra unei planete. 

Kipping este de părere că posibilii noştri vecini din spaţiul cosmic pot folosi acest principiu pentru a-şi face anunţată prezenţa. Cercetătorul spune că este mult mai simplu ca extratereştri să îndrepte fascicule laser în direcţia Terrei, pentru ca oamenii să le detecteze tranzitul, în loc să construiască structuri gigantice de tipul OZN-urilor, pentru a intra în contact cu noi. 

Savantul american susţine că, pentru a detecta prezenţa extratereştrilor, trebuie doar să interceptăm partea de început şi cea de sfârşit a tranzitului lor. Conform calculelor făcute de Kipping, această procedură poate fi realizată numai cu ajutorul unui fascicul laser de 30 de megavaţi, care să funcţioneze neîntrerupt timp de 10 ore. 

David Kipping spune că interceptarea tranzitului unei planete extraterestre aflate în afara sistemului nostru solar ar necesita foarte mult timp, deoarece lumina detectată pe parcursul acestuia ar putea fi observată numai pe parcursul a câtorva ore într-un an. Prin urmare, oamenii de ştiinţă şi-au exprimat scepticismul privind eficienţa pe care ar avea-o metoda propusă de astronomul american. 

Savantul este, însă, optimist şi crede că civilizaţiile extraterestre vor fi, într-un final, detectate. Kipping spune că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt mari, dacă se calculează perioadele de timp în care semnalele emise din spaţiu s-ar afla în raza de observaţie a unui anumit grup de planete locuibile. 

Sursa: nationalgeographic.com

Vă mai recomandăm şi: Profesor reputat de la Universitatea Oxford: Omenirea este doar o simulare avansată organizată de extratereştri

                                             Extratereştri ne-ar putea trimite ,,sms”-uri din Spaţiu

                                             A fost rapită şi lăsată însărcinată de EXTRATEREŞTRI! (VIDEO)    

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase