Home » Știință » Prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de către sonda spaţială Juno – FOTO+VIDEO

Prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de către sonda spaţială Juno – FOTO+VIDEO

Publicat: 14.07.2016
NASA a publicat prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de sonda spaţială Juno, aflată la o distanţă de 2,7 miliarde de km de Pământ, informează DailyMail.

Camera sondei spaţiale a fost pornită la 6 zile după ce aceasta a reuşit să se poziţioneze pe orbita planetei Jupiter, în data de 4 iulie. Cu toate acestea, primele imagini cu o rezoluţie mare vor sosi abia peste câteva săptămâni.

„Primul instantaneu al lui JunoCam indică faptul că sonda a trecut cu bine de mediul ostil şi încărcat de radiaţii ce înconjoară planeta Jupiter fără a suferi vreo degradare”, a declarat Scott Bolton, din cadrul Institutului de Cercetare Southwest din San Antonio, conform DailyMail. „Abia aşteptăm să vedem primele imagini cu polii planetei”, a adăugat acesta.

Prima imagine a fost suprinsă pe 10 iulie, atunci când sonda spaţială se afla la o distanţă de 4,3 milioane de kilometri de Jupiter, la începutul unei curse de 53,5 zile în jurul planetei-gigant.

Imaginea color înfăţişează trăsăturile atmosferei de pe Jupiter, inclusiv faimosul Mare Punct Roşu şi trei dintre cele patru luni imense – Io, Europa şi Ganymede.

Prima imagine cu o rezoluţie mare va fi luată pe data de 27 august, atunci când Juno se va afla la o distanţă mai apropiată de Jupiter.

Sursa: mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Jupiter a “devorat” o planetă de 10 ori mai mare decât Terra

                                             Gravitaţia planetei Jupiter poate aduce Apocalipsa

                                             Mister in spaţiu: Unde a dispărut una dintre dungile lui Jupiter ?!

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase