Home » Știință » Cercetătorii de la Harvard au fabricat primul robot flexibil. Ce animal a inspirat crearea lui – VIDEO

Cercetătorii de la Harvard au fabricat primul robot flexibil. Ce animal a inspirat crearea lui – VIDEO

Cercetătorii de la Harvard au fabricat primul robot flexibil. Ce animal a inspirat crearea lui – VIDEO
Publicat: 29.08.2016
Specialiştii speră ca, în viitor, să poată produce roboţi flexibili complet autonomi.

O echipă de ingineri de la Universitatea Harvard au creat primul ,,octobot”, un dispozitiv despre care specialiştii spun că reprezintă primul pas în producţia unor noi tipuri de roboţi avansaţi. Sistemul automatizat are opt ,,tentacule” şi o înfăţişare similară cu cea a unei caracatiţe. 

Robotul este parţial autonom şi a fost produs, într-o mare măsură, cu ajutorul unei imprimante 3-D. Pentru a funcţiona, sistemul trebuie alimentat cu un gaz obţinut din peroxid de hidrogen şi un catalizator al platinei. 

,,Una dintre principalele viziuni în domeniul roboticii este cea a producerii unor dispozitive în totalitate flexibile, însă problema a fost întotdeauna cea a înlocuirii componentelor rigide precum bateriile şi sistemele electronice de control cu unele flexibile, care să poată fi mai apoi puse laolaltă. Această cercetare demonstrază faptul că putem fabrica uşor componentele-cheie ale unui robot simplu şi în totalitate flexibil”, a declarat coordonatorul proiectului octobotului, profesorul Robert Wood, într-un comunicat de presă dat de Universitatea Harvard. 

În videoclipul realizat de cercetătorii britanici despre noul robot, dispozitivul nu pare unul extrem de performant, însă cei care l-au creat speră ca, în viitor, el să fie capabil să realizeze activităţi fără a fi coordonat. 

Sursa: yahoo.com

Vă mai recomandăm şi: Chelnerii-roboţi sunt folosiţi în din ce în ce mai multe ţări asiatice! (VIDEO)

                                             ŞOCANT! Prima căsătorie oficiată de un robot

                                             Robotul-jurnalist a fost lansat în Statele Unite

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase