Home » Știință » De unde a venit posibilul ”semnal EXTRATERESTRU” detectat în urmă cu un an. Astronomii ruşi au identificat sursa

De unde a venit posibilul ”semnal EXTRATERESTRU” detectat în urmă cu un an. Astronomii ruşi au identificat sursa

De unde a venit posibilul ”semnal EXTRATERESTRU” detectat în urmă cu un an. Astronomii ruşi au identificat sursa
Publicat: 02.09.2016
Este posibil ca semnalul să fi fost emis în jurul anilor '20.

La începutul acestei săptămâni, cercetătorii americani de la institutul SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) anunţau că au reanalizat un semnal neobişnuit identificat de astronomii ruşi în mai 2015. Oamenii de ştiinţă presupuneau atunci că impulsul a fost emis de o stea asemănătoare cu Soarele, ,,HD 164595″, însă acum ei susţin că indiciul a fost unul fals şi că, sub nicio formă, el nu ar putea demonstra existenţa vieţii extraterestre, aşa cum se specula. 

Într-o declaraţie dată agenţiei de presă TASS, oamenii de ştiinţă ruşi au declarat că semnalul obţinut de ei a fost emis în timpul unui fenomen produs pe Terra, cel mai probabil de un satelit defect aflat pe orbita planetei noastre. Cercetătorii de la Observatorul Special de Astrofizică din Rusia spun că, în timpul observaţiilor ulterioare pe care le-au făcut, nu au detectat niciun alt indiciu asemănător cu cel obţinut în 2015, urmând să îşi publice cât de curând noile ipoteze referitoare la originea misteriosului fenomen. 

Seth Shostak, directorul institutului SETI, susţine că, în cazul în care o civilizaţie extraterestră ar fi emis respectivul semnal, ea ar fi avut nevoie de o cantitate de energie care depăşeşe limitele imaginabilului. Mai mult decât atât, în cazul în care s-ar afla la 94 de ani-lumină (după cum au estimat astronomii ruşi), extratereştri ar fi transmis semnalul în anul 1921, după ce au observat Terra în 1827. Acest lucru ar însemna că ei ne-au detectat prezenţa în Univers cu mult timp înainte ca noi să începem cercetarea spaţiului cosmic cu ajutorul undelor radio. 

Nu este pentru prima dată când avem parte de alarme false privind existenţa vieţii extraterestre. De exemplu, în 1977, astronomii detectau celebrul ,,Semnal Wow!”, pe care nici acum nu l-au putut explica, iar în 1997, un fenomen asemănător cu cel detectat în 2015 s-a dovedit a fi, de asemenea, produs în timpul activităţii un satelit. 

Specialiştii îi încurajează pe cei care încă aşteaptă detectarea primilor extratereştri şi le spun că vor avea o nouă şansă după lansarea misiunii Breakthrough Listen, în următorii 20-30 de ani. 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Un semnal neobişnuit a fost obţinut de astronomii ruşi. Este posibil să aibă origine EXTRATERESTRĂ

                                                     Cum ar arăta extratereştrii? Ipotezele luate în calcul de oamenii de ştiinţă

                                                     Este confirmat! A fost descoperită cea mai asemănătoare exoplanetă cu Terra de până acum

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase