Home » Știință » Secretul unei vieţi sexuale fericite, descoperit de ştiinţă. ,,Viaţa sexuală este precum o grădină, trebuie udată şi hrănită pentru a rezista”

Secretul unei vieţi sexuale fericite, descoperit de ştiinţă. ,,Viaţa sexuală este precum o grădină, trebuie udată şi hrănită pentru a rezista”

Publicat: 14.11.2016
Filmele, revistele şi serialele sunt deseori condamnate pentru imaginea eronată pe care o oferă despre sex, iubire şi relaţii. Din fericire există studii care reuşesc să separe fantasticul de real.

Psihologii din cadrul Universităţii din Toronto au investigat viaţa sexuală a 1.900 de participanţi, atât heterosexuali, cât şi homosexuali, pentru a descoperi răspunsul la întrebarea: Ce factor ajută la realizarea unei vieţi sexuale fericite?

În esenţă, în cadrul studiului a fost descoperit că satisfacţia sexuală pe termen lung se bazează pe dorinţa dintre parteneri de a-şi rezolva problemele sexuale. 

,,Este cunoscut factul că neînţelegerile din punct de vedere sexual sunt inevitabile de-a lungul unei relaţii. Viaţa sexuală este precum o grădină, trebuie udată şi  hrănită pentru a rezista,” a declarat autoarea studiului, Jessica Maxwell.

Cercetătorii au descoperit că fiecare relaţie de cuplu are o perioadă de ,,lună de miere” care durează de obicei în jur de doi sau trei ani. După aceea, satisfacţia sexuală începe să se diminueze, din acest punct cercetătorii consideră că relaţia sexuală trebuie discutată şi schimbată dacă este cazul. 

După cum explică Maxwell, noile descoperiri intră în contradicţie cu ideea romanticilor, conform căreia relaţia este statică şi predeterminată. Aceştia consideră că relaţia ar trebui încheiată atunci când, în dormitor, partenerii nu mai sunt fericiţi, în realitate problema poate fi rezolvată foarte uşor prin comunicare. 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase