Home » Știință » În urma unei simple analize a sângelui, medicii ar putea detecta două boli mintale grave

În urma unei simple analize a sângelui, medicii ar putea detecta două boli mintale grave

În urma unei simple analize a sângelui, medicii ar putea detecta două boli mintale grave
Publicat: 20.03.2017
Experţi susţin că au dezvoltat un nou tip de analiză a sângelui prin intermediul căreia pot diagnostica depresia sau schizofrenia aflată în primele faze.

Simptomele cunoscute colectiv cu denumirea de ,,depresie” sunt rezultatul mai multor cauze, notează Mentalfloss. Studiile recente au dovedit că există o legătură între genetică şi diferenţele psihice  din creier. 

Un factor important este reprezentat  de diagnosticarea precoce a bolii. Un raport din 2004 sugerează că cu cât schizofrenia este diagnosticată mai târziu cu atăt simptomele se pot înrăutăţi, iar pacientul devine mai puţin sensibil la tratament. 

O metodă de diagnosticare ar putea fi realizată prin analizarea receptorilor proteinelor N-metil-D-aspartat (NMDAR). Tomografiile persoanelor bolnave de schizofrenie au prezentat o activitate mult mai scăzută, faţă de medie, a NMDAR. 

Experimentele realizate pe şoareci au demonstrat că NMDAR ajută la reglarea eliberării hormonului arginin-vasopresin (AVP). În cadrul cercetării au fost implicate persoane cu schizofrenie şi depresie şi persoane fără aceaste afecţiuni. Tuturor le-a fost administrată o doză de ser fiziologic, care provoacă eliberarea AVP-ului. Aceştia au prelevat probe de sânge de la pacienţi pentru a le testa nivelul de AVP. 

Rezultatele au dovedit că sunt nenumărate diferenţe ale nivelului de hormoni între cele trei grupuri, în urma analizelor de sânge experţii au reuşit cu acurateţe să poziţioneze fiecare pacient în grupul său. 

Vă recomandăm să citiţi şi urmtoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase