Home » Știință » Testul online bazat pe cercetări ştiinţifice care îţi poate spune dacă eşti o persoană matinală sau o bufniţă de noapte

Testul online bazat pe cercetări ştiinţifice care îţi poate spune dacă eşti o persoană matinală sau o bufniţă de noapte

Testul online bazat pe cercetări ştiinţifice care îţi poate spune dacă eşti o persoană matinală sau o bufniţă de noapte
Publicat: 01.04.2017
Unele persoane au abilitatea de a se trezi dimineaţa fără dificultăţi, în acelaşi timp unele persoane au nevoie de o cantitate mare de cafea dimineaţa pentru a se putea trezi. Cercetările ştiinţifice au analizat modul în care ritimul circadian al organismului este definit, dar şi modul în care ne afectează viaţa.

Fiecare persoană are un ceas biologic bine definit care explică de ce unele persoane se pot trezi dimineaţa, în timp ce alte persoane întâmpină dificultăţi atunci când trebuie să se trezească înainte de ora 10:00, reltează Science Alert. 

Pe internet există nenumărate teste care pot defini dacă eşti o persoană matinală sau nocturnă. Un nou se bazează, însă, pe cercetările ştiinţifice realizate de Munich Chronotype Questionnaire (MCTQ). 

MCTQ a fost creat de cronobiologii Till Roenneberg şi Martha Merrow pentru a-i ajuta în timpul cercetărilor privind ritmurile circadiene şi ceasul biologic.  Chestionarul a oferit informaţii care corespund indicilor biologici ai ceasului biologic uman. 

Chestionarul poate fi completat online, iar rezultatele sunt furnizate prin e-mail. Surprinzător, majoritatea persoanelor care au completat chestionarul au descoperit că se află la mijlocul spectrului. 

Rezultatele sunt infleunţate de diverşi factori, inclusiv trăsăturile genetice. Ceasul biologic al unor persoane poate fi influenţat de anumiţi factori precum expunerea la lumină. De asemenea, lungimea ritmului circadian inter poate varia, majoritatea persoanelor resimţind ziua mai lungă de 24 de ore. 

Chestionarul poate fi completat aici

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase