Home » Știință » ”Ceasul biologic” al bărbaţilor, vârsta la care fertilitatea acestora scade

”Ceasul biologic” al bărbaţilor, vârsta la care fertilitatea acestora scade

”Ceasul biologic” al bărbaţilor, vârsta la care fertilitatea acestora scade
Publicat: 06.07.2017
După vârsta de 30 de ani, femeile suferă un declin al fertilităţii, însă în prezent cercetătorii au descoperit că şi bărbaţii au un ,,ceas biologic'' care le limitează abilităţile reproductive.

Un nou studiu prezintă faptul că, în timpul fertilizării in vitro, şoarecii femele au fost afectaţi de vârsta masculilor, procedura având o rată de succes mult mai mică în cazul masculilor vârstnici, informează Science Alert. 

Cercetarea condusă de biologul Laura Dodge, din cadrul Universităţii Harvard, sugerează că în cazul fertilizării in vitro contează atât vârsta femeii, dar şi a bărbatului. Echipa a realizat analize în decursul a 15 ani de fertilizări in vitro realizate în Boston între anii 2000 şi 2014, timp în care 8.000 de cupluri au fost supuse tehnicii. 

Rezultatele sugerează că vârsta înaintată a bărbatului scade şansele reproducerii, efectul fiind prezent doar în cazul cuplurilor în care femeia nu avea mai mult de 40 de ani.  Cercetătorii au divizat grupul de subiecţi în mai multe limite de vârstă: sub 30, 30-35, între 35-40 şi între 40 şi 42 de ani.

Rata natalităţii în urma realizării a şase cicluri de inseminare in vitro a fost mult mai scăzută în cazul cuplurilor în care partenera avea o vârstă între 40 şi 42 de ani. În cazul partenerelor cu vârstă sub 40 de ani, vârsta bărbatului a fost cea care a dus la declinul fertilităţii. ,,Femeile cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani au avut mai multe şanse să rămână însărcinate dacă aveau parteneri cu vârstă sub 30 de ani,” a declarat Laura Dodge. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase