Home » Știință » La doar 11 ani, are un IQ mai mare decât a lui Albert Einstein sau Stephen Hawking. Cum a reuşit

La doar 11 ani, are un IQ mai mare decât a lui Albert Einstein sau Stephen Hawking. Cum a reuşit

La doar 11 ani, are un IQ mai mare decât a lui Albert Einstein sau Stephen Hawking. Cum a reuşit
Publicat: 09.07.2017
"Nu m-am pregătit deloc pentru acest examen. Nu eram deloc emoţionat", mărturiseşte Arnav Sharma, copilul în vârstă de doar 11 ani care a uimit întreaga lume atunci când i-a depăşit pe Albert Einstein şi Stephen Hawking la testul de IQ, obţinând cu două puncte în plus faţă de cei doi savanţi, scrie The Independent.

Scorul obţinut de Sharma la testul de IQ a fost de 162, în condiţiile în care nivelul de inteligenţă superioară este atestat la scorul de 140. Practic, băiatul în vârstă de doar 11 ani a obţinut cel mai mare scor posibil, surclasându-i cu două puncte pe fizicianul Albert Einstein şi pe cosmologul Stephen Hawking, scrie Gândul.

Sharma susţine că nu s-a pregătit deloc pentru test şi că nu ar fi văzut niciun exemplu, anterior susţinerii lui.

„Testul Mensa este destul de dificil şi nu foarte multă lume se aşteaptă să îl treci. L-am dat la centrul Salvation şi mi-a luat să îl parcurg aproximativ două ore şi jumate. Se mai aflau în sală şapte sau opt persoane. Câţiva copii, iar restul adulţi. Mă aşteptam să fie aşa”, a declarat, pentru The Independent, Arnav Sharma. 

Băiatul, de origine indiană, a ţinut să precizeze că nu a avut deloc emoţii înainte de susţinerea testului.

„Deşi nu m-am pregătit, nu am avut emoţii. Familia mea a fost surprinsă şi, în acelaşi timp, foarte fericită când a aflat ce rezultat am obţinut”, a mai spus băiatul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase