Home » Știință » Descoperire uimitoare a japonezilor: oxigenul de pe Lună are provenienţă terestră

Descoperire uimitoare a japonezilor: oxigenul de pe Lună are provenienţă terestră

Descoperire uimitoare a japonezilor: oxigenul de pe Lună are provenienţă terestră
Publicat: 31.08.2017
O navă spaţială japoneză a descoperit oxigen selenar care are o origine interesantă: Pământul. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acesta datează de acum miliarde de ani, ceea ce ar oferi indicii cu privire la atmosfera primordială a Terrei.

Deşi cercetătorii ştiau de ceva vreme că pe Lună se poate găsi oxigen, o navă spaţială japoneză numită Kaguya şi o echipă de cercetare condusă de savantul Kentaro Terada, de la Universitatea Osaka, au descoperit că Pământul şi Luna împart acelaşi tip de element, scrie Futurism.

Cercetătorii consideră că ionii de oxigen s-au deplasat lent de la planeta noastră către Lună, atunci când aceasta din urmă era protejată de vânturi solare, cu ajutorul câmpului magnetic al Pământului.

Activitatea geologică a şters urmele atmosferei primordiale a Terrei, dar aceşti ioni de oxigen s-au păstrat de-a lungul a miliarde de ani. Aşadar, colectarea mostrelor poate ajuta savanţii să înţeleagă mai bine cum atmosfera Pământului s-a schimbat de-a lungul timpului şi cum aceste schimbări au influenţat viaţa pe planetă.

De asemenea, prezenţa oxigenului este esenţială pentru o viitoare colonizare a satelitului nostru natural, iar o mai bună înţelegere a naturii acestuia are o importanţă majoră.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce s-ar întâmpla dacă oxigenul ar lipsi timp de 5 secunde de pe Pământ?

NASA va încerca să obţină oxigen din atmosfera lui Marte în demersul de a coloniza planeta

Luna are suficienta gheata pentru a sustine viata

Cercetatorii indieni detecteaza viata pe Luna

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase