Home » Știință » Fenomenul din întreaga lume care îi sperie pe localnici şi îi contrariază pe cercetători: ”cutremurele” din cer

Fenomenul din întreaga lume care îi sperie pe localnici şi îi contrariază pe cercetători: ”cutremurele” din cer

Publicat: 12.12.2017
În întreaga lume, se întâmplă ca cerul să se cutremure, lăsându-i pe localnici speriaţi şi pe cercetători contrariaţi de acest fenomen aparent inexplicabil.

Mai mult de 64 de evenimente care au implicat explozii puternice şi inexplicabile au fost relatate doar în 2017. Cel mai recent a avut loc în Statele Unite lângă Daytona Beach, Florida, pe 3 decembrie, scrie AccuWeather.

Alt eveniment recent a avut loc în Birmingham, Alabama, iar localnicii care au trăit evenimentul l-au numit ”Bama Boom”.

În ultimul caz menţionat, oficialii de la Serviciul Naţional de Meteorologie au precizat: „nu am văzut nimic care să indice foc sau fum pe radar sau satelit, iar nimic pe USGS nu indica un cutremur”.

Unele explicaţii pentru aceste „cutremure”: tunete îndepărtate, obiecte cosmice mari care intră în atmosferă, cutremure (de pământ), activităţi miniere precum detonări sau avioane super-sonice. Astfel, „pot fi cauze atât naturale, cât şi antropice”, a precizat Jim Andrews, meteorolog la AccuWeather.

De asemenea, fenomenul poate apărea şi atunci când o masă de aer cald întâlneşte o masă de aer rece. Un astfel de caz a apărut în San Diego, la începutul lunii noiembrie.Mai mult, temperatura, presiunea atmosferică, topografia şi masele de aer au o influenţă asupra modului în care sunetul călătoreşte, putând amplifica undele şi îi pot permite să străbată o distanţă mai mare.

Dacă în aceste cazuri, sursa poate fi oarecum înţeleasă sau cel puţin există o pistă, în altele, sursa poate fi şi mai misterioasă şi rămâne necunoscută.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fenomen MISTERIOS pe cerul din Japonia. ”Când m-am uitat pe fereastra maşinii, am văzut un nor sferic. Imediat am scos camera foto şi am imortalizat momentul”

VIDEO. ”Maşina care urcă singură dealul” – fenomenul misterios prezent şi în România a intrigat atât turiştii, cât şi savanţii timp de mai multe decenii

VIDEO. Fenomenul misterios din timpul cutremurului de 8,2 grade din Mexic. Ce a apărut pe cer câteva secunde

Fenomen INEXPLICABIL într-un oraş din România: cerul a fost cuprins de o lumină roşie-VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase