Home » Știință » China susţine că a creat un ”super-material” invizibil

China susţine că a creat un ”super-material” invizibil

China susţine că a creat un ”super-material” invizibil
Publicat: 15.03.2018
Agenţia media din China susţine că a creat o linie de producţie a unui ''super material'' care poate realiza lucruri imposibile. Până în prezent, fabrica din Shenzhen a realizat diferite tipuri de materiale, inclusiv unele care fac la un anumit nivel obiectele invizibile.

Deşi agenţia nu a explicat cum va fi utilizat ”metamaterialul” invizibil, conform portalului de ştiri Sina ar putea fi utilizat pentru avioanele de război J-20. 

Conform Mail Online, metamaterialele sunt o nouă clasă de suprafeţe care pot avea proprietăţi neîntâlnite la materialele obişnuite. Fiecare bucată de material are o lungime de 80 de centimetri şi o lăţime de 60 de centimetri. Peste materialul de bază este adăugat un film special care poate reflecta 20.000 de modele în acelaşi timp, atunci când este expus la lumină. 

Modelele cu o mărime de 0,2 milimetri pătraţi ar putea conţine sute de microstructuri invizibile pentru ochiul uman. Deşi în cadrul reportajului nu a fost menţionat tipul de metamaterial pe care muncitorii îl fabricau se spune că cercetătorii chinezi au dezvoltat metamateriale ce vor ajuta la dezvoltarea industriei aviatice a ţării. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase