Home » Știință » Aceasta ar putea fi cea mai importantă trăsătură a copiilor pentru a avea succes la şcoală

Aceasta ar putea fi cea mai importantă trăsătură a copiilor pentru a avea succes la şcoală

Aceasta ar putea fi cea mai importantă trăsătură a copiilor pentru a avea succes la şcoală
Publicat: 12.05.2018
Conform studiilor, copiii ce provin din familii cu venituri reduse sunt mult mai puţin pregătiţi să înceapă şcoala. Aceştia au note mai mici la testele de vocabular şi nu se concentrează la ore. Însă cel mai nefericit aspect este legat de faptul că foametea, lipsa de siguranţă şi neglijenţa pot modifica modul în care se dezvoltă creierul unui copil.

O nouă cercetare sugerează că o simplă trăsătură ar putea ajuta copiii să înveţe şi să aibă succes la şcoală indiferent de mediul din care provin. Conform BusinessInsider, cercetătorii au analizat notele a 6.500 de copii de grădiniţă între anii 2006 şi 2007. 

În cazul copiilor pe care părinţii i-au descris ca fiind curioşi, aveau cele mai mari note indiferent de mediul din care proveneau. Rezultatele au fost asemănătoare atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Copiii cu cele mai bune performanţe erau dornici să încerce lucruri noi şi aveau mai multă imaginaţie atât atunci când se jucau, cât şi când învăţau. 

Aceşti copii ”caută răspunsuri pentru necusnoscut,” a declarat cercetătorul Prachi Sihah, pediatru şi cercetător din cadrul Universităţii din Michigan. Performanţele la matematică şi la testele de citire au fost mai bune în cazul copiilor curioşi. Prin dezvoltarea unui simţ pentru necunoscut, încercarea lucrurilor noi şi adresarea întrebărilor despre lumea din jur devenim mai buni la învăţat.  

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase