Home » Știință » Tumora ”Houdini” de pe creierul unei femei însărcinate a dispărut la scurt timp după ce a născut

Tumora ”Houdini” de pe creierul unei femei însărcinate a dispărut la scurt timp după ce a născut

Tumora ”Houdini” de pe creierul unei femei însărcinate a dispărut la scurt timp după ce a născut
Publicat: 13.05.2018
Atunci când o femeie din California a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier în timp ce se afla în a noua lună de sarcină, medicii au decis să amâne efectuarea oricărui tratament până la naştere. Dar când s-a reîntors în spital pentru tomografie, la trei luni de la naştere, medicii au descoperit că tumora a dispărut aproape complet.

Tomografiile nu arătau o eroare, de fapt tumora femeii chiar se micşorase considerabil, fapt ce i-a făcut pe medici să o denumească ”tumora Houdini”. 

Live Science notează că femeia a fost consultată de medici în cea de-a 37-a săptămână de sarcină. În acel moment femeia de 23 de ani se plângea de dureri severe de cap, ameţeală, stări de vomă şi episoade ocazionale de vedere înceţoşată. 

După realizarea tomografiei, medicii au descoperit că femeia avea meningiom, un tip comun de tumoră ce se formează în membrana din jurul creierului. Meningiomul  nu este practic o tumoră cerebrală deoarece nu se formează pe ţesutul creierului, ci se forrmează pe învelişul acestuia. Modul în care a apărut tumora femeii este neclar, dar în unele cazuri ar putea fi stimulată de eliberarea hormonilor din timpul sarcinii.  Este posibil ca o mică umflătură să fi existat pe creierul femeii înainte ca aceasta să rămână gravidă, care s-ar fi mărit în timpul sarcinii. 

La o lună de la naştere, femeia a declarat că durerea din partea stângă a craniului nu a dispărut, dar nu mai resimţea şi celelalte simptome precum vederea înceţoşată. Dar din cauză că femeia avea încă o umflătură pe creier, medicii au decis că este nevoie de o intervenţie pentru a îndepărta tumora şi au programat-o pentru o lună mai târziu.  

În timpul consultului anterior operaţiei, femeia a fost supusă unei alte tomografii, acesta a fost realizată la trei luni după naştere. Medicii au fost uimiţi când au observat că tumora a scăzut considerabil în dimensiuni, iar umflătura de pe creier dispăruse. 

La început, tumora femeii avea dimensiunile unui strugure, iar după naştere aceasta a ajuns la cea a unei seminţe de floarea soarelui. Momentan nu este clar dacă sarcina a jucat în totalitate un rol în dezvoltarea şi micşorarea tumorii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase