Home » Știință » Selfie-ul prin care robotul Curiosity îşi marchează începutul unei noi explorări

Selfie-ul prin care robotul Curiosity îşi marchează începutul unei noi explorări

Publicat: 30.01.2019
Oricine îşi editează selfie-urile pentru a surprinde cea mai bună parte, iar roverul Curiosity de pe planeta Marte nu face excepţie de la acest lucru. Robotul de pe lumea extraterestră a trimis recent către Terra un „selfie” ce marchează ultimele zile ale sale pe culmea Vera Rubin.

Trucul preferat de roverul Curiosity nu are legătură cu alegerea celui mai interesant filtru, ci cu modul în care preferă robotul să compună o imagine din mai multe fotografii, astfel el creează iluzia că a fost fotografiat de altcineva. Roverul a utilizat această tehnică şi pentru „selfie-urile” realizate anterior, scrie Space.

În cazul noii imagini, realizată pe 15 ianuarie, produsul final este construit din 57 de fotografii individuale  realizate de rover cu ajutorul instrumentului  Mars Hand Lens Imager, ce se află la căpătul braţului lui Curiosity.

Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Imaginea cuprinde şi o parte din munca roverului, precum ultima gaură forată într-o zonă denumită„Rock Hall”, ce este vizibilă în zona de jos-stânga a fotografiei. Curiosity a realizat imaginea în timp ce se pregăteşte să încheie studiile ştiinţifice de pe culmea Vera Rubi. Acum roboţelul se va îndrepta către sudul planetei Marte, zonă bogată în argile. În timp ce călătoreşte, Curiosity va realiza mici studii care i-ar putea ajuta pe geologi să înţeleagă diferitele tipuri de roci de pe planetă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Roverul Curiosity a descoperit pe Marte structuri asemănătoare fosilelor

Roverul Curiosity a descoperit o „piatră strălucitoare” pe Marte

Roverul Curiosity a descoperit pe Marte dovezi clare ale unor lacuri străvechi

Descoperire bizară pe Marte: ce reprezintă ciudata protuberanţă metalică fotografiată de Curiosity?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase