Home » Știință » Sonda NASA a observat vehiculul spaţial al Chinei de pe partea nevăzută a Lunii – FOTO

Sonda NASA a observat vehiculul spaţial al Chinei de pe partea nevăzută a Lunii – FOTO

Publicat: 08.02.2019
O sonda deţinută de NASA, ce orbitează Luna, a înregistrat locul de asolizare al primului vehicul spaţial ajuns pe partea nevăzută a satelitului natural. China a aterizat roverul Chang'e 4 în craterul Von Karman pe 3 ianaurie. Până acum, toate detaliile despre misiune au fost furnizate doar dintr-o singură sursă.

În prezent, Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) al NASA a observat vehiculul spaţial în zona sa de aselenizare, fapt ce oferă prima dovadă externă a succesului misiunii. LRO a realizat imaginea la o lună după ce Chang’e 4 a ajuns pe Lună. În acel moment, sonda LRO se afla la 330 de kilometri de zona de aterizare, scrie Mail Online. 

Din cauza dimensiunii reduse a vehicului, NASA a trasat mai multe săgeţi pe fotografie. Mult mai vizibil este craterul Von Karman, ce se află la 3.000 de metri de suprafaţă. Sonda chinezilor a redevenit activă după două săptămâni de hibernare în care a descoperit că nopţile de pe partea nevăzută a Lunii sunt mult mai reci decât se credea anterior. 

Credit foto-NASA

Sonda Chang’e-4 a realizat prima asolizare pe partea nevăzută a Lunii, pe 3 ianuarie, iar reuşita face parte din planul ambiţios al Chinei de a deveni o superputere spaţială. Pe timpul nopţii, temperaturile din regiunea sondei au ajuns până la -190 de grade Celsius, mult mai „rece decât se aşteptau cercetătorii”, conform Administraţiei Spaţiale Naţionale din China. 

Conform agenţiei spaţiale chineze, vehiculul spaţial va continua să realizeze investigaţiile. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase