Home » Știință » Descoperirea care poate rescrie modelul fizic actual şi care poate răspunde la întrebarea ”de ce există Universul?”

Descoperirea care poate rescrie modelul fizic actual şi care poate răspunde la întrebarea ”de ce există Universul?”

Descoperirea care poate rescrie modelul fizic actual şi care poate răspunde la întrebarea ”de ce există Universul?”
Publicat: 28.03.2019
Fizicienii de la College of Arts and Sciences din cadrul Syracuse University au confirmat că materia şi antimateria se descompun în mod diferit în particule elementare care conţin quarci farmec.

Profesorul Sheldon Stone spune că descoperirile sunt o premieră, deşi asimetria materie-antimaterie a fost observată înainte în particule cu quarci straniu, scrie Phys.

Acesta, împreună cu membrii de la High-Energy Physics (HEP) au măsurat, pentru prima dată şi cu o certitudine de 99,999%, o diferenţă în modul în care mezonii D0 şi mezonii anti-D0 se transformă în produse secundare mai stabile.

Mezonii sunt particule subatomice compuse dintr-un quarc şi un antiquarc, legate de forţa nucleară tare.

„Au fost multe încercări în măsurarea asimetriei materie-antimaterie, dar, până acum, nimeni nu a reuşit”, a precizat Stone, care colaborează cu Large Hadron Collider (LHC). 

Descoperirea poate indica şi o nouă fizică dincolo de Modelul Standard, care descrie modul în care particulele fundamentale interacţionează unele cu altele. 

„Nu vedem antimaterie în lume, deci trebuie să o producem în mod artificial. Data de la aceste coliziuni ne permite să analizăm degradarea şi transformarea particulelor instabile în produse mai stabile”, a precizat Ivan Poliakov, membru al echipei de cercetare. „Particulele pot arăta la fel la exterior, dar se comportă diferit în interior. Acesta este misterul antimateriei”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fizicienii au utilizat, în premieră, antimateria în cadrul unui experiment faimos

Un grup de fizicieni susţine că de partea cealaltă a Big Bang-ului se află un Univers compus din anti-materie

Unul dintre cele mai mari mistere ale Universului, aproape rezolvat

Un nou studiu poate duce la explicarea motivului absenţei antimateriei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase