Home » Cultură » Povestea din spatele celebrelor fantome dintr-o biserică din Cehia-Galerie Foto

Povestea din spatele celebrelor fantome dintr-o biserică din Cehia-Galerie Foto

Povestea din spatele celebrelor fantome dintr-o biserică din Cehia-Galerie Foto
Publicat: 27.12.2016
De aproape 50 ani, biserica Sf. Gheorghe din satul Lukova, Cehia este abandonată. Ultima slujbă ţinută aici a fost în 1968, când în timpul unei ceremonii funerare o parte din acoperiş s-a prăbuşit. Localnicii terifiaţii au interpretat evenimentul ca fiind un semn rău şi nu au mai intrat niciodată înăuntru.

În timp ce biserica se dărâma, ceremoniile erau ţinute în curtea ei. Comuniştii au furat din interior toate obiectele de valoare. 

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

În 2014, un profesor din cadrul Departamentului de Design şi Arte Frumoase de la Universitatea din vestul Boemiei şi-a rugat studenţii să caute o biserică abandonată pentru amplasarea unor instalaţii artistice. Unii studenţii au găsit biserici din care rămăsese doar fundaţia sau câţiva pereţi, dar Jakub Hadrava ştia exact unde să găsească o biserică abandonată, dar aproape intactă. 

Hadrava a realizat zeci de figuri fantomatice îmbrăcate în robe şi le-a aşezat în biserică.  Instalaţiile fantomatice ale lui Hadrava au atras atenţia multor vizitatori din Germania, Anglia, Australia, Brazilia şi Rusia. 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase