Home » Natură » O imagine schimbă parcursul istoric al prieteniei dintre om şi câine. Animalul a fost domesticit de către om în urmă cu 8.000 de ani

O imagine schimbă parcursul istoric al prieteniei dintre om şi câine. Animalul a fost domesticit de către om în urmă cu 8.000 de ani

O imagine schimbă parcursul istoric al prieteniei dintre om şi câine. Animalul a fost domesticit de către om în urmă cu 8.000 de ani
Publicat: 25.11.2017
Un nou studiu dezvăluie faptul că oamenii au trăit alături de câini din urmă cu aproximativ 8.000-9.000 de ani. O echipă de specialişti a descoperit gravura unei haite de câini, unii dintre ei fiind ţinuţi de lesă, în zona Peninsulei Arabice.

Gravura a fost descoperită în timpul excavărilor din cadrul zonelor Shuwaymis şi Jubbah, din sectorul nord-vestic al Arabiei Saudite. Conform IFL Science, aceasta ar putea fi cea mai veche imagine cu un câine din istorie. 

Echipa alcătuită din cercetători ai Institutului Max Planck a explicat faptul că gravura dezvăluie faptul că oamenii au reuşit să domesticească aceste a animale cu câteva milenii mai devreme decât se credea anterior. 

Aproximativ 147 de scene separate prezintă câinii în timpul vânătorii, în mai multe medii şi mai multe anotimpuri. Într-una dintre imagini câinii par să urmărească ceva în timp ce omul trage cu arcul.

Unii dintre câini sunt legaţi cu lese, în timp ce alţii sunt liberi, fapt ce sugerează că omul reuşea să controleze animalele atât legate, cât şi pe cele libere. Câinii ar fi fost din rasa cannan, care ar fi apărut în Orientul Mijlociu în urmă cu sute de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase