Home » Natură » Peste 300 de balene au fost ucise în Oceanul Antarctic în ”scop ştiinţific”

Peste 300 de balene au fost ucise în Oceanul Antarctic în ”scop ştiinţific”

Peste 300 de balene au fost ucise în Oceanul Antarctic în ”scop ştiinţific”
Publicat: 31.05.2018
În perioada Crăciunului, marinarii din Japonia navighează către Oceanul Antarctic, pentru a studia dinamica exosistemului marin. Aceştia ucid sute de balenele „în numele ştiinţei”, apoi vând carnea animalelor în pieţe şi restaurante.

Conform unui raport prezentat de International Whaling Commission, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie (2017-2018) au fost ucise 333 de balene Minke. Dintre acestea, 122 erau gestante, iar 114 erau pui. 

Conform Science Alert, cercetătorii susţin că uciderea animalelor este necesară deoarece informaţiile cu privire la vârsta lor pot fi obţinute doar prin studirea stomacului mamiferelor. Însă majoritatea cercetătorilor nu sunt de acord cu această practică, deoarece vârsta animalelor poate fi estimată prin compararea mărimii sale cu a altor balene a căror vârstă este cunoscută. 

Ideea uciderii balenelor „în scop ştiinţific” a fost demontată în nenumărate rânduri. „Este stabilit în literatura de specialitate că există nenumărate moduri în care putem determina vârsta sau alimentaţia balenelor fără să le omorâm”, a declarat Leah Gerber, biolog marin din cadrul Universităţii Arizona. 

„Uciderea a 122 de balene însărcinate reprezintă o statistică şocantă şi o problemă gravă a vânătorii de balene din Japonia”, a declarat Alexia Wellbelover, din cadrul Humane Society International.

Balenele sunt ucise prin intermediul grenadelor ataşate de harpoane. Din cauza permisiunii de vânzare a cărnii de balene, faptul că animalele ar fi ucise în scopul cercetărilor este mult mai puţin credibil. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase