Home » Cultură » Rolul minorităţilor în România ultimului secol. Dezbatere cu Lucian Boia, Konrad Gündisch şi Andrei Pleşu

Rolul minorităţilor în România ultimului secol. Dezbatere cu Lucian Boia, Konrad Gündisch şi Andrei Pleşu

Rolul minorităţilor în România ultimului secol. Dezbatere cu Lucian Boia, Konrad Gündisch şi Andrei Pleşu
Publicat: 22.09.2018
Lucian Boia, Konrad Gündisch şi Andrei Pleşu se concentrează asupra rolului minorităţii germane în dezvoltarea României în ultimii 100 ani, într-o dezbatere organizată luni, începând cu ora 16.00, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Dezbaterea „100 ani – România Modernă şi rolul minorităţilor – Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar” este organizată în contextul Centenarului României, la iniţiativa Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, scrie Mediafax.
 
Evenimentul este deschis publicului larg, care va putea contribui cu întrebări şi păreri legate de rolul minorităţilor la dezvoltarea României.
 
„Diversitatea culturală a caracterizat mereu România, una din ţările europene cu un număr mare de minorităţi, acestea din urmă având o contribuţie însemnată la dezvoltarea comunităţilor locale. Minoritatea germană, asupra căreia se va concentra dezbaterea amintită mai sus, joacă în continuare un rol de marcă în peisajul cultural local. Ce avem de învăţat din istoria celor 100 ani? Cum putem folosi, mai departe, această diversitate culturală pentru a ne bucură de o ţară mai deschisă spre nou? Cum «îi aducem acasă» pe copiii etnicilor germani, prin iniţiative şi proiecte culturale relevante? Răspunsurile la aceste întrebări, dar şi la multe altele vor fi dezbătute în cadrul evenimentului de luni, de Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Konrad Gündisch”, se arată în comnicat.
 
Moderatoarea discuţiei va fi Christel Ungar-Ţopescu. Un cuvânt de întâmpinare va rosti Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România şi vicepreşedinte al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German. Alocuţiuni de deschidere vor avea apoi Sergiu Nistor, consilier prezidenţial în Departamentul de Cultură, Culte şi Centenar, şi George Ciamba, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic din Ministerul Afacerilor Externe, copreşedinte al Comisiei Interguvernamentale Mixte România-Germania pentru Etnicii Germani din România.
 
Paul Jürgen Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România şi membru al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German, va susţine cuvântul de încheiere a evenimentului.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase