Home » Natură » Papagalul Rocco, celebru pentru limbajul obscen, comandă gustări cu ajutorul asistentului virtual Alexa

Papagalul Rocco, celebru pentru limbajul obscen, comandă gustări cu ajutorul asistentului virtual Alexa

Publicat: 20.12.2018
În timp ce stăpâna sa este plecată, Rocco, faimosul papagal devenit cunoscut pentru vocabularul său obscen, utilizează dispozitivul Alexa de la Amazon pentru a comanda gustări.

Pasărea s-a aflat într-un sanctuar din Marea Britanie până când a fost dată afară din cauza afirmaţiilor obscene care ar fi fost învăţate de la fostul său proprietar. Conform TechTimes, pasărea a fost luată de către Marion Wischewski, o angajată al National Animal Welfare Trust din Marea Britanie.

Se pare că Rocco şi-a auzit stăpâna în timp ce vorbea cu Alexa, asistentul virtual de la Amazon, şi a învăţat să facă acelaşi lucru atunci când femeia pleca de acasă. În acele momente, pasărea reuşea să-şi comande gustări precum: căpşuni, îngheţată, broccoli, pepene, stafide şi chiar obiecte casnice precum un ibric.

Din fericire, comenzile nu au fost finalizate. Wischewski a afirmat că după ce l-a prins pe Rocco în timp ce comanda a început să verifice şi să anuleze comenzile când se întoarce de la locul de muncă.

Rocco nu foloseşte tehnologia doar pentru a comanda, ci şi pentru a se distra. Papagalul interacţionează deseori cu asistentul virtual, îi cere să redea diferite melodii, în special cântece de dragoste.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un papagal popular ”vorbeşte” ca noi, dar braconierii îl pot reduce la tăcere

Un grad de inteligenţă pe care foarte puţine animale îl au: papagalii cacadu pot crea şi manipula unelte noi – VIDEO

Păsări ”afaceriste”?! Papagalii pot lua decizii economice complexe pentru a scoate profit

Povestea lui Alex, papagalul cu mintea unui copil de 5 ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase