Home » D:News » Un satelit Intelsat a fost reparat în orbită

Un satelit Intelsat a fost reparat în orbită

Un satelit Intelsat a fost reparat în orbită
Publicat: 26.04.2020
Operaţiunea de succes este una istorică, fiind pentru prima dată când două dispozitive lansate de companii private s-au conectat pe orbita pământului.

Chiar dacă au trecut peste 50 de ani de la aterizarea oamenilor pe Lună, explorarea spaţiului este încă în stadiul său incipient. De curând, un satelit aparţinând companiei Intelsat a fost reparat în orbită folosind un alt satelit lansat de compania Northrop Grumman. 

În general, mulţi dintre sateliţii din orbită au un termen de expirare. Atunci când combustibilul se termină, satelitul iese de pe traiectoria obişnuită şi arde la intrarea în atmosferă. Intelsat consideră însă că sateliţii săi ar trebui să reziste mai mult în timp şi a contractat serviciile companiei Northrop Grumman pentru o operaţiune de realimentare în spaţiu a satelitului.

Manevra este foarte complicată, întrucât satelitul este în continuă mişcare, iar modulul de reparaţie, la rândul său un satelit, a trebuit să îl întâlnească şi să se ataşeze de el din mers. Satelitul IS-901 a fost lansat în 2001 şi asigură servicii de telecomunicaţii şi transfer de date pentru diverşi clienţi. Astfel, continuarea operaţiunii acestui satelit este crucială pentru o parte dintre utilizatori, iar lipsa lui ar putea deteriora calitatea serviciilor.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase