Home » D:News » Cum medităm acasă ca să scăpăm de stres. Sfaturile unui instructor de yoga

Cum medităm acasă ca să scăpăm de stres. Sfaturile unui instructor de yoga

Cum medităm acasă ca să scăpăm de stres. Sfaturile unui instructor de yoga
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.07.2020

Meditaţia scade nivelul cortizolului, hormonul asociat cu stresul. Când practicăm constant meditaţia, putem trece mai uşor peste depresie sau anxietate. Practica de a medita îşi are originea în India.

Într-o lume care se mişcă într-un ritm ameţitor, nu este de mirare că ne simțim copleşiți. Sunt perioade în care ne putem confrunta cu depresie, anxietate sau stres ridicat.

Jani Costache, instructor de yoga, ne spune cum să medităm acasă. Trebuie să ne concentrăm pe un obiect din exterior sau pe o parte a corpului şi să nu cedăm.

Cum putem medita de acasă

Poate dura minute bune până să intrăm într-o stare de liniște, scrie Mediafax.

„Să-ţi găseşti în primul rând un scop, de ce vrei să meditezi. Sunt foarte multe aplicaţii care te pot îndruma în acest sens. Ai nevoie de un spaţiu al tău, pe care să ţi-l dedici ţie. Ai nevoie de timpul tău cu tine. În procesul de meditaţie eşti în căutarea adevărului. Ai nevoie de timp, ai nevoie de răbdare. Este un proces cumulativ, ca în orice altceva”, spune Jani Costache.

Yoga ar putea să ne protejeze de COVID-19

De asemenea, alți instructutori susțin că yoga poate proteja împotriva COVID-19. Desigur, practicat de 4 sau 5 ori pe săptămână, câte 20 de minute. Teoria e susținută de premierul Indiei, Narendra Modi, care îndeamnă oamenii să practice yoga cât mai des.

Nu doar Alice spune că yoga este răspunsul, ci şi premierul Indiei, Narendra Modi. El îndeamnă oamenii să practice yoga cât mai des. India este a patra cea mai afectată ţară la nivel mondial de coronavirus. Nu toată lumea este însă de aceeaşi părere.

„Sanele, posturile prin care trecem într-o practică de yoga îţi deschis întregul corp, îl detensionează. (…) combinaţia dintre exerciţiile fizice şi respiraţie îţi formează un corp puternic, îţi întăreşte imunitatea, creşte capacitatea pulmonară”, consideră premierul indian, Narendra Modi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase