Home » D:News » Cum a reușit David Blaine să zboare peste deșertul Arizona cu ajutorul unor baloane cu heliu?

Cum a reușit David Blaine să zboare peste deșertul Arizona cu ajutorul unor baloane cu heliu?

Publicat: 08.09.2020

Iluzionistul David Blaine a zburat peste deșertul Arizona în timp ce se ținea de baloane mari de heliu.

Recent, iluzionistul David Blaine a reușit să folosească 52 de baloane umplute cu heliu pentru a se deplasa deasupra deșertului Arizona. Milioane de oameni din întreaga lume au asistat la această cascadorie incredibilă în timp ce el și echipa sa au transmis-o în direct pe YouTube, notează The Science Times.

Iluzionistul și-a început videoclipul explicând modul în care a venit cu ideea noii sale cascadorii. El a spus că a visat întotdeauna să zboare din cauza unui film pe care l-a văzut împreună cu mama sa. Blaine a recunoscut că „Ascensiunea„ este cea mai ambițioasă cascadorie din întreaga sa viață. El nu a venit cu niciun proiect nou de când fiica sa avea doi ani, deoarece a vrut să facă ceva care să o inspire și să nu o sperie.

Doi ani de pregătiri

David Blaine a petrecut doi ani de antrenament pentru această cascadorie. A obținut o licență de pilot, o licență comercială de pilot de balon și chiar a obținut un atestat în săritul cu parașuta. Cascadoria sa a durat aproximativ 30 de minute și a ajuns la o înălțime de aproape 7.000 de metri deasupra solului. Pentru a avea o imagine mai clară, această altitudine este folosită de către majoritatea companiilor aeriene comerciale. Cea mai dificilă partea fost aterizarea în deșertul Arizona, un teren pe care nu îl cunoștea.

Pornind de la greutatea sa, Blaine a avut nevoie de 42 de baloane, fiind ancorat cu o serie de greutăți .Pentru a începe să ascensiunea, iluzionistul i-a cerut fiicei sale să elibereze prima greutate  și mai târziu  a aruncat o parte din balast altitudinea înainte de a se elibera de baloanele și pentru a coborî în siguranță.

Ideea unui om care zboară cu o grămadă de baloane pare relativ facilă. Dar cascadoria lui Blaine nu a fost o glumă. Echipa sa a fost compusă din experți din diferite domenii, inclusiv aviație, baloane cu aer cald și parașutism și s-a asigurat că cascadoria va avea succes și va fi sigură.

Citește și:

Cascadorie incredibilă: omul care zboară printr-o crăpătură din stâncă (VIDEO)

Momentul în care un bărbat s-a căţărat pe una dintre cele mai înalte clădiri din Europa, ce măsoară 310 metri

10 lucruri pe care nu le ştiai despre fascinantul Harry Houdini. Cum a demascat fizica şi supernaturalul – VIDEO + FOTO

Un iluzionist israelian a „plutit” cinci ore în aer la Tel Aviv – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase