Home » D:News » Oficiali de la Pentagon: Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare uriașă

Oficiali de la Pentagon: Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare uriașă

Oficiali de la Pentagon: Forțele aeriene ale Chinei devin o amenințare uriașă
Baza militară aeriană, din apropiere de Aeroportul Internațional Dalian. Sursa foto: Wikimedia
Publicat: 13.09.2020

Oficialii de la Pentagon sunt îngrijorați că forța armată a Chinei devine tot mai periculoasă. Forțele aeriene ale țării dispun de noi drone de atac, avioane cargo reconfigurate, avioane de luptă stealth de generația a 5-a, precum și sisteme aeriene de apărare rusești. Astfel, China ajunge mai periculoasă ca niciodată.

GALERIE FOTO

Progresul înregistrat până acum de China reprezintă o îngrijorare semnificativă pentru oficialii din Statele Unite.

Potrivit unor rapoarte, China deține acum cea mai mare forță navală din lume și va încerca să-și crească arsenalul de focoase nucleare în următorii ani.

În același timp, China mai deține a treia cea mai mare forță aeriană din lume, având în total 2.500 de aeronave, după cum au declarat oficialii de la Pentagon, în raportul 2020 China Military Power. Documentul mai notează că țara are sisteme de apărare rusești foarte avansate, anume S-400 și S-500.

Avion cargo Y-20, reconfigurat într-un avion cisternă

Americanii spun că dimensiunea forței aeriene a Chinei nu este principala îngrijorare, ci modul în care acestea funcționează, precum tehnicile tot mai sofisticate și tacticile considerate a fi cele mai bune de pe glob.

Mai mult, raza de atac a forțelor chineze aeriene, aflată în creștere, reprezintă un alt motiv de îngrijorare, având în vedere că un avion cargo Y-20 a fost reconfigurat într-un avion cisternă care ajută la dublarea razei de atac a avioanelor de luptă deținute de China.

Mai mult timp de survolare pentru avioanele de luptă

Astfel, China poate atac mult mai ușor Taiwan și alte regiuni din Marea Chinei de Sud. Având o rază de luptă extinsă, chinezii vor putea să-și îmbunătățească opțiunile de supraveghere și avioanele de luptă vor putea survola zone în căutare de ținte pentru mai mult timp, scrie Science Times.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care SUA încearcă în mod constant să-și modernizeze și să-și crească forțele armate. Lideri ai forțelor aeriene americane sunt îngrijorați că forțele lor sunt îmbătrânite și consideră că au nevoie de eforturi de reorganizare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

SUA ar putea include o nouă companie din China pe ”lista neagră”

Cea mai mare bază militară a Chinei dispune de replici ale Turnului Eiffel și clădirile prezidențiale din Taiwan

Armata SUA a dezvăluit noi imagini din timpul unui test cu o rachetă hipersonică

Armata SUA lucrează la un sistem care poate identifica o persoană şi de la jumătate de kilometru

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase