Home » Lumea digitală » SUA ar putea include o nouă companie din China pe ”lista neagră”

SUA ar putea include o nouă companie din China pe ”lista neagră”

SUA ar putea include o nouă companie din China pe ”lista neagră”
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 08.09.2020

SUA ar putea include pe lista neagră pe care se află Huawei și cel mai mare producător de semiconductori din China, Semiconductor Manufacturing International Corporation.

Potrivit unei surse din Departamentul Apărării, în acest moment este analizată această posibilitate. Dacă acest lucru se va întâmpla, SPIC ar pierde accesul la produse și servicii produse de companii americane, transmite CNBC. Pentru a face afaceri cu compania chineză, firmele din SUA ar avea nevoie de licențe acordate de guvernul american. În cazul Huawei, aceste licențe au fost acordate foarte rar.

O astfel de decizie ar pune o presiune și mai mare pe companiile de tehnologie din China și ar fi un nou punct culminant în războiul comercial dintre Washington și Beijing.

SUA lovește China acolo unde o doare cel mai tare: industria de semiconductori

SPIC este esențială pentru dezvoltarea industriei de semiconductori din China, care se află, din punct de vedere tehnologic, destul de mult în urma celei americane. Statul asiatic investește masiv pentru a reduce decalajele în acest domeniu esențial.

Pe lista neagră amintită se află 275 de companii din China, potrivit Reuters.

Americanii susțin că marile companii chineze, mai ales cele care s-au extins la nivel internațional, sunt folosite de guvernul comunist de la Beijing pentru spionaj și că acestea reprezintă o amenințare la adresa securității SUA și a aliaților săi. Huawei a respins mereu aceste acuzații, iar Statele Unite nu au prezentat public dovezi concrete.

Citește continuarea pe Go4it!

Documente care demonstrează că Huawei a colaborat cu Coreea de Nord ar putea complica mai mult sancţiunile SUA asupra companiei

Administraţia SUA a impus noi restricţii privind Huawei

Casa Albă intenționează să interzică accesul în SUA tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez

SUA va înlocui echipamentele produse în China din reţeaua de electricitate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase