Home » D:News » Pacienţii cu aceste boli, vulnerabili la COVID-19 

Pacienţii cu aceste boli, vulnerabili la COVID-19 

Pacienţii cu aceste boli, vulnerabili la COVID-19 
Credit foto: Pixabay
Publicat: 14.10.2020

Diabetul zaharat este o afecțiune care produce efecte asupra sistemului imunitar, ceea ce face organismul vulnerabil în fața virusului SARS-CoV-2. Este opinia unui medic din Buzău care are o serie de recomandări pentru pacienții cu diabet şi obezitate, pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID 19.

Dana Gabriela Marinescu, medic primar Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, consideră că persoanele obeze și cu diabet nu se infectează mai des decât alte categorii. În cazul lor, însă, evoluția bolii poate fi periculoasă.

„În cazul persoanelor cu diabet zaharat și obezitate, problema o reprezintă evoluția bolii, care poate fi nefavorabilă, precum si apariția complicațiilor severe, care pot fi mai frecvente decât în rândul populației generale. S-a observat că pentru persoanele cu DZ care au contactat infecția cu COVID 19 și s-au prezentat la spital asociind valori mari ale glicemiei, evoluția bolii a avut un prognostic foarte grav”, a explicat medicul Dana Gabriela Marinescu, citată de Mediafax.

Panica este mai periculoasă

Totuși, medicul Marinescu atrage atenția că panica este mai periculoasă și spune că bolnavii de diabet se pot vindeca la fel ca alte categorii.

„Panica creată de acest virus afectează întreaga populaţie, nu doar persoanele care prezintă și alte afecţiuni. Dacă o persoană cu diabet intră în contact cu acest virus, nu înseamnă că infecţia este iremediabilă. Șansele de supravieţuire depind de la persoană la persoană”, a precizat medicul Dana Gabriela Marinescu pe portalul Spitalului Județean din Buzău.

Specialistul are o serie de recomandări pentru pacienții cu diabet şi obezitate. Aceștia sunt sfătuiți să adopte un stil de viață sănătos, să urmeze sfaturile medicilor și să respecte tratamentele prescrise. De asemenea, pacienții sunt sfătuiți să reducă numărul de persoane cu care intră în contact, să evite contactul cu persoanele suspecte de infecţii respiratorii acute și să reducă deplasările și timpul petrecut în afara casei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase