Home » Lumea digitală » Îngrijorat, Papa Francisc se roagă ca noile tehnologii să nu distrugă lumea

Îngrijorat, Papa Francisc se roagă ca noile tehnologii să nu distrugă lumea

Îngrijorat, Papa Francisc se roagă ca noile tehnologii să nu distrugă lumea
Credit foto: Profimedia
Publicat: 15.11.2020

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor din întreaga lume să se roage pentru ca inteligența artificială și roboții „să servească întotdeauna omenirea”.

Mesajul este inclus într-un clip video publicat de Vatican pe YouTube. Avertismente legate de pericolul pe care îl poate reprezenta inteligența artificială au mai transmis în trecut Bill Gates, Elon Musk și Stephen Hawking.

Totuși, Papa Francisc are un alt motiv pentru a se teme de aceste noi tehnologii. Suveranul Pontif nu vede pericolul într-o inteligență artificială care ar putea prelua controlul și extermina omenirea. El se teme în primul rând că tehnologia ar putea agrava inegalitățile dintre oameni.

Francisc crede că roboții pot fi utli omenirii

Potrivit Papei Francisc, roboții au potențialul de a îmbunătăți lumea în care trăim. Dar acest lucru se va întâmpla doar dacă forța lor este valorificată corect. „Dacă progresul tehnologic mărește inegalitățile, atunci nu este progres. Avansurile viitoare trebuie să fie orientate spre respectarea demnității persoanei”, a declarat Papa.

Acesta nu este un domeniu nou în care se aventurează liderul catolic. Mai devreme în acest an, Vaticanul a susținut, alături de companiile Microsoft și IBM, „Rome Call for AI Ethics”, un document care include șase principii ce ghidează implementarea tehnologiilor de inteligență artificială. Acestea includ valori precum transparența, incluziunea, imparțialitatea și încrederea.

Citește continuarea pe Go4it!

Papa Francisc susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex

Schimbare istorică la Vatican. Papa Francisc a numit 6 femei în funcţii-cheie

Papa Francisc, criticat pentru că nu poartă mască de protecţie

Papa Francisc, despre schimbările climatice: ”Nu trebuie să punem pe umerii viitoarelor generaţii povara”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase