Home » D:News » Diplomați ruși, nevoiți să plece din Coreea de Nord cu o drezină acționată manual

Diplomați ruși, nevoiți să plece din Coreea de Nord cu o drezină acționată manual

Publicat: 27.02.2021

Un grup de diplomați ruși și familiile lor a plecat din Coreea de Nord cu ajutorul unei drezine acționată manual, din cauza măsurilor stricte COVID-19 impuse de autoritățile locale, relatează BBC.

Cei opt oameni au călătorit cu trenul și autobuzul înainte de a trece granița rusă pe calea ferată. Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului. Țara susține că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmație.

De la începutul anului trecut, trenurilor li s-a interzis intrarea sau ieșirea din țară. Majoritatea zborurilor internaționale de pasageri s-au oprit și ele. Diplomații ruși au rămas astfel cu puține opțiuni.

Diplomați pe drezină, cu o mulțime de valize, într-un peisaj de iarnă

Fotografiile postate de Ministerul rus al Afacerilor Externe arată diplomații pe drezină, cu o mulțime de valize, într-un peisaj de iarnă.

Principalul „motor” a fost al treilea secretar al ambasadei Vladislav Sorokin, care a acționat drezina pentru a traversa pod de peste râul Tumen. Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea pe fiica lui Sorokin, Varya, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul pentru a ajunge la granița rusă.

Măsurile stricte împotriva COVID-19 impuse în Coreea de Nord

Oficialii ministerului i-au întâmpinat la o stație din partea rusă, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul spre aeroportul din Vladivostok.

Măsurile stricte anti-Covid impuse în Coreea de Nord au afectat călătoriile, iar trupe suplimentare au fost trimise în zonele de frontieră cu ordin de a bloca orice posibilă transmitere a virusului.

În ultimul an, mulți diplomați străini au părăsit țara, iar ambasadele occidentale s-au închis. Majoritatea călătorilor au plecat pe uscat și au trecut granița în China, deși în martie anul trecut a avut loc un zbor către Vladivostock care transporta diplomați din Germania, Rusia, Franța, Elveția, Polonia, România, Mongolia și Egipt.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase