Home » D:News » Acțiunile Netflix încep să scadă și creșterea numărului de abonați încetinește. Care ar putea fi motivul

Acțiunile Netflix încep să scadă și creșterea numărului de abonați încetinește. Care ar putea fi motivul

Acțiunile Netflix încep să scadă și creșterea numărului de abonați încetinește. Care ar putea fi motivul
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 22.04.2021

Gigantul de streaming video Netflix a raportat o încetinire a creșterii numărului de abonați, ceea ce a dus la o scădere a valorii acțiunilor cu 11%, și la reducerea cu 25 de miliarde de dolari a valorii de piață a companiei, anunță BBC.

Aproximativ 3,98 milioane de persoane s-au abonat la Netflix între ianuarie și martie, mult sub cele 6 milioane estimate. Compania a declarat că lipsa de noi producții ar fi putut contribui la cădere.

Serviciul de streaming a adăugat anul trecut 15,8 milioane de noi abonați, în condițiile în care COVID-19 a forțat oamenii din întreaga lume să rămână acasă. O mare parte din această creștere a venit din Asia, unde Netflix a adăugat 9,3 milioane de noi abonați în 2020, o creștere de aproximativ 65% față de anul precedent.

Dar pandemia s-a dovedit a fi o sabie cu două tăișuri pentru Netflix, deoarece i-a întrerupt activitatea de producție.

Netflix a prezis o creștere mai puternică în a doua jumătate a anului

Compania a prognozat o creștere slabă a clienților, cu un milion de noi clienți în al doilea trimestru, departe de cele 5 milioane estimate anterior. Netflix se confruntă, de asemenea, cu o concurență din ce în ce mai dură din cauza noilor servicii de streaming care intră pe piață, potrivit Mediafax.

Disney +, un serviciu de streaming mult mai nou, are deja 100 de milioane de abonați, comparativ cu cei 207,6 milioane ai Netflix. Netflix a raportat venituri de 7,16 miliarde de dolari și un profit de 1,71 miliarde de dolari.

Netflix a prezis o creștere mai puternică în a doua jumătate a anului, când va lansa noi sezoane din „You”, „Money Heist”, „The Witcher” și filmul de acțiune „Red Notice”, printre alte titluri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase