Home » D:News » China a trecut prin cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii

China a trecut prin cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii

China a trecut prin cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 17.05.2021

China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimii zeci de ani. Cele mai recente date reprezintă o rată medie anuală de creştere a populaţiei de 0,53%, care a fost cu 0,04% mai mică decât rata anuală de creştere raportată între 2000 şi 2010.

China a înregistrat cea mai lentă creştere a populaţiei din ultimele decenii, potrivit datelor recensământului publicat recent, informează CNN.

Conform Biroului Naţional de Statistică al ţării, populaţia a crescut cu 5,38% – adică 72 de milioane de oameni – la 1,41 miliarde în ultimul deceniu.

Cele mai recente date reprezintă o rată medie anuală de creştere a populaţiei de 0,53%, care a fost cu 0,04% mai mică decât rata anuală de creştere raportată între 2000 şi 2010.

Guvernul luptă pentru a spori creşterea populaţiei

Între timp, proporţia populaţiei cu vârsta peste 65 de ani a crescut rapid în China, de la 8,87% în 2010 la 13,5% în 2020.

Guvernul luptă pentru a spori creşterea populaţiei, deoarece se confruntă cu realitatea unui număr mai mic de lucrători care sprijină o societate din ce în ce mai îmbătrânită, potrivit Mediafax.

În 2020, numărul nou-născuţilor înregistraţi în China a scăzut cu aproape 15% faţă de an trecut, de la 11,79 milioane la 10,03 milioane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase