Home » D:News » Un nou incident aerian ruso-american a avut loc deasupra Oceanului Pacific

Un nou incident aerian ruso-american a avut loc deasupra Oceanului Pacific

Un nou incident aerian ruso-american a avut loc deasupra Oceanului Pacific
Suhoi Su-35. Credit foto: Pixabay
Publicat: 11.06.2021

Armata rusă a trimis, joi, un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-35 pentru interceptarea unei aeronave de recunoaştere RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, deasupra Oceanului Pacific, informează agenţia RIA Novosti.

„Pe 10 iunie, radarele militare au depistat o ţintă aeriană care se apropia de frontiera Federaţiei Ruse, deasupra Oceanului Pacific”, anunţă Biroul de presă al Flotei militare ruse din zona Pacific.

GALERIE FOTO

Avionul de vânătoare rus a identificat ţinta aeriană ca fiind un avion de recunoaştere RC-135 al Forţelor Aeriene americane, escortându-l deasupra Oceanului Pacific. După ce avionul străin s-a îndepărtat de frontiera Federaţiei Ruse, avionul rus a revenit în siguranţă la bază”, a precizează Flota militară rusă din Pacific.

Disensiuni politice şi militare între SUA și Rusia

În urmă cu o săptămână, un avion de vânătoare al Rusiei a fost trimis să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere, deasupra Mării Barents, potrivit Mediafax.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt afectate de o serie de disensiuni politice şi militare. Preşedinţii din SUA şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, se vor întâlni oe 16 iunie, în oraşul elveţian Geneva.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase