Home » D:News » Marina SUA lansează o navă cu numele unui important lider al drepturilor homosexualilor

Marina SUA lansează o navă cu numele unui important lider al drepturilor homosexualilor

Marina SUA lansează o navă cu numele unui important lider al drepturilor homosexualilor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.11.2021

Marina americană a lansat o navă care poartă numele lui Harwey Milk, activist pentru drepturile homosexualilor forțat să demisioneze din armată din cauza orientării sexuale în anii 1950.

Nava USNS Harvey Milk a fost lansată sâmbătă, la San Diego, în cadrul unei ceremonii la care au participat secretarul Marinei, Carlos Del Toro, și nepotul lui Milk, Stuart.

Aceasta este una dintre cele șase nave noi care vor purta numele unor faimoși lideri americani ai drepturilor civile.

Printre celelalte nume se numără fostul președinte al Curții Supreme de Justiție Earl Warren și candidatul prezidențial Robert Kennedy, ucis într-un atentat, relatează BBC.

Unul dintre primii politicieni americani care și-au recunoscut public orientarea sexuală

Milk a servit la bordul navei de salvare a submarinelor USS Kittiwake în timpul Războiului din Coreea. A fost forțat să părăsească serviciul militar în urma a două săptămâni de interogatoriu cu privire la sexualitatea sa, în 1955.

Ulterior, a devenit unul dintre primii politicieni americani care și-au recunoscut orientarea sexuală în mod public, fiind ales în 1977 în Consiliul de Supraveghere din San Francisco.

Un an mai târziu a fost împușcat și ucis de Dan White, un fost supervizor al orașului cu care intrase frecvent în conflict.

Luând cuvântul la ceremonie, secretarul Del Toro a declarat că a fost o greșeală faptul că Milk a fost forțat să „mascheze această parte foarte importantă a vieții sale” în perioada în care a fost în Marină.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase