Home » Cultură » Balerini refugiați din Ucraina au debutat pe scena Operei Naționale din București

Balerini refugiați din Ucraina au debutat pe scena Operei Naționale din București

Balerini refugiați din Ucraina au debutat pe scena Operei Naționale din București
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.03.2022

Cinci balerini refugiați din calea războiului din Ucraina au debutat pe scena Operei Naționale din București, în spectacolul „Giselle” de Adolphe Charles Adam.

Cinci balerini refugiați din Ucraina au dansat duminică seara în spectacolul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, derulat cu ocazia celebrării în luna martie a francofoniei.

Spectacolul s-a jucat cu casa închisă. La debutul pe scena românească a balerinilor refugiați a participat și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, potrivit Mediafax.

Spectacolul s-a jucat cu casa închisă

„Eu mă bucur că ei nu doar repetă aici sau au un loc unde să stea, să doarmă și să mănânce, ci au și un loc unde să muncească. Din fericire, în acest moment suntem în măsură să le facem contracte de colaborare tuturor celor care solicită acest lucru”, a declarat ministrul Culturii.

Acesta susține că este vorba de contracte pe o durată de maximum trei ani, cu o sumă de 3000 de lei pe lună.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase