Home » D:News » Un bărbat a încercat să mânjească celebra pictură „Mona Lisa” de la Muzeul Luvru

Un bărbat a încercat să mânjească celebra pictură „Mona Lisa” de la Muzeul Luvru

Un bărbat a încercat să mânjească celebra pictură „Mona Lisa” de la Muzeul Luvru
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.06.2022

Un bărbat a încercat să mânjească celebra pictură „Mona Lisa” de la Muzeul Luvru. „Mona Lisa” a rămas nevătămată, opera de artă fiind protejată de sticlă.

Un vizitator al Muzeului Luvru a aruncat o prăjitură spre celebra pictură după ce a încercat să spargă geamul care o protejează, într-o aparentă manevră publicitară legată de climă, anunță Reuters.

Autorul a fost un bărbat deghizat în bătrână care a sărit dintr-un scaun cu rotile.

Incidentul a avut probabil un motiv ecologist

„Poate că e doar o nebunie…”, a postat autorul unei înregistrări video de după incident, în care se vede un angajat al Luvrului curățând sticla.

Muzeul nu a făcut comentarii legate de incident.

Un alt videoclip postat pe rețelele de socializare arată același angajat care termină de curățat geamul în timp ce un alt îngrijitor îndepărtează un scaun cu rotile din fața capodoperei lui Da Vinci.

„Gândește-te la pământ, oamenii distrug pământul”, a spus atacatorul, într-o altă postare video care îl arată cum este scos din galeria pariziană cu scaunul cu rotile, ceea ce indică faptul că incidentul a avut probabil un motiv ecologist.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase