Home » D:News » Elevii din Filipine au revenit în sălile de clasă după mai bine de doi ani

Elevii din Filipine au revenit în sălile de clasă după mai bine de doi ani

Elevii din Filipine au revenit în sălile de clasă după mai bine de doi ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.08.2022

Milioane de elevi filipinezi s-au întors în sălile de clasă pentru prima dată în mai bine de doi ani, după ce autoritățile au ridicat majoritatea restricțiilor care mai erau impuse din cauza COVID-19, informează Reuters.

Elevii, toți purtând măști pe față, au stat la coadă pentru a intra în sălile de clasă și au participat la ceremonii de ridicare a steagurilor în curțile școlilor.

O serie de măsuri, cum ar fi verificarea temperaturii, purtarea obligatorie a măștilor și limitarea numărului de elevi pe clasă rămân în vigoare.

În Filipine, închiderea școlilor din cauza pandemiei a avut una dintre cele mai mari durate din lume, redeschiderea fiind întârziată de implementarea lentă a vaccinurilor și de alegerile de la începutul acestui an.

Cursurile online, extrem de dificile în Filipine

În noiembrie, Ministerul educației a testat în aproape 300 de școli cursurile față în față, dar abia săptămâna aceasta a extins acest lucru la toate școlile, odată cu începerea noului an școlar.

Trecerea la cursuri online s-a dovedit a fi extrem de dificilă pentru Filipine, o țară de peste 110 milioane de locuitori, în care mai puțin de o cincime din gospodării au acces la internet și mulți nu au dispozitive mobile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase